Câinii Poliției, antrenați la Sibiu să detecteze persoanele infectate cu Sars-Cov-2. VIDEO

Captură video Digi24
Captură video Digi24

Câinii sunt antrenați în mai multe țări să detecteze persoanele infectate cu Sars-Cov-2. Un astfel de proiect este desfășurat și la Sibiu.

Experți din toată lumea au confirmat faptul că cel mai bun prieten al omului - câinele, ar putea fi și cel care ne va ajuta să identificăm mai ușor persoanele infectate cu Sars-Cov-2. Mai multe țări au anunțat deja că instruiesc câini în acest sens, iar acest lucru se întâmplă și la noi în țară, la Sibiu.

Anul trecut, la centrul Chinologic al Poliției Române de la Sibiu a început un proiect de instruire a câinilor pentru detectarea persoanelor infectate. Patrupede ar putea fi folosite în special de Poliția de Frontieră și Poliția Transporturi, scrie Digi24.ro. Cum are loc instructajul?Câinii primesc mostre de transpirație de la pacienți infectați, dar și de la pacienți sănătoși, fiind puși să facă diferența dintre o persoană sănătoasă și una bolnavă.

Italia, Finlanda și Germania au anunțat că patrupezii pot detecta Covid-19 cu o precizie de 94%. Până acum câinii au avut rezultate bune în lupta antidrog, în intervenția antiteroristă, limitarea migrației ilegale și salvarea de victime.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel