Mihai Nae, cunoscut ca dresorul de câini al vedetelor, povestește cum e treaba cu pandemia la patrupede.
Se pare că în perioada în care oamenii au stat mai mult pe acasă au preferat din ce în ce mai mult compania animalelor, în mod special a câinilor. Dar ce facem cu animalele atunci când reîncepem job-ul? Specialistul Mihai Nae vine cu lămuriri!
“Pandemia și distanțarea fizică au făcut ca atenția oamenilor să se îndrepte mai mult către animale și în special față de câini. Oamenii au decis să își cumpere un cățel care să le țină companie sau care să îi scoată legal din locuință. Majoritatea și-au petrecut tot timpul cu noul membru al familiei uitând că această perioadă va lua sfârșit și câinele va trebui să rămână singur acasă. Înaintat în vârstă adolescentină, cățelul s-a format ca temperament și percepție sub atenția stăpânului, însă lăsat acasă, acesta este posibil să se revolte urlând sau distrugând casa. Există posibilitatea ca și la capitolul socializare cu alți oameni, câinii să nu fie tocmai pregătiți.
Soluția este să încercăm să lăsăm cățelul să capete independență. Putem încerca să lăsăm cățelul singur într-o camera câteva ore fără a întră în contact cu noi. Obișnuirea cu cușca de transport este altă metodă de a nu lăsa cățelul să descopere arta cercetării în locuință prin a începe să rupă de prin casă. Un os de piele și ușor nemâncat e posibil să schimbe percepția cățelului față de timpul petrecut singur. Putem lua câteva perechi de încălțăminte să le dăm cu un spray cu gust amar pentru a îl determina să nu dea atenție sporită lucrurilor noastre. Așa va învăța că doar jucăriile sunt pentru distracție.
La fel putem proceda cu picioarele scaunelor și colțurile covoarelor. Încă o metodă de a învață cățelul cu plecarea noastră este să audă voci pentru a nu se simți singur. Dacă îi lăsăm un radio sau chiar televizorul deschis la volumul folosit în mod normal, acesta e posibil să nu se arate prea afectat de lipsa noastră. Știm că pandemia ne-a impus măsuri de distanțare ce nu ne permit să ne alergăm cățeii pe cât ar trebui, de aceea a învață cățelul cu mersul pe bandă de alergare nu poate aduce decât beneficii în relația cu al nostru companion. Energia puiului trebuie consumată pentru ca acesta să nu se frustreze și să manifeste hiperactivitate”, povestește Mihai Nae, celebrul instructor canin.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu