Călătorie la Mecca. Frontierele Arabiei Saudite se redeschid pentru pelerinii vaccinați

Călătorie la Mecca. Frontierele Arabiei Saudite se redeschid pentru pelerinii vaccinați / Foto: Pixabay
Călătorie la Mecca. Frontierele Arabiei Saudite se redeschid pentru pelerinii vaccinați / Foto: Pixabay

Frontierele Arabiei Saudite se redeschid pentru pelerinii vaccinați care doresc să călătorească la Mecca.

Închise din martie 2020 şi începutul pandemiei Covid-19, frontierele Arabiei Saudite se vor redeschide pelerinilor străini care doresc să călătorească la Mecca, a anunţat agenţia oficială de presă saudită duminică, citată de Mediafax. Cererile vor fi deschise luni, însă doar pentru cei vaccinaţi, transmite Franceinfo.

Această redeschidere se va referi iniţial la micul pelerinaj, Omra, pe care musulmanii îl pot realiza pe tot parcursul anului. Atrage milioane de vizitatori străini în fiecare an. Două milioane de vizitatori vor fi autorizaţi în fiecare lună, promit autorităţile saudite.


Condiții pentru pelerinii străini



Pelerinii străini trebuie să aibă ambele doze necesare unui vaccin împotriva Covid-19 recunoscut de Arabia Saudită (acesta este cazul celor patru vaccinuri oferite în Europa).

Autorităţile sunt în curs de a stabili o listă a ţărilor autorizate şi de a căuta măsuri care să fie puse în aplicare în funcţie de ţara din care vin pelerinii, adaugă agenţia saudită.

De la începutul pandemiei, Arabia Saudită a înregistrat oficial peste 531.000 de cazuri de coronavirus şi peste 8.300 de decese. Mai mult de 28% din populaţia sa este complet vaccinată, potrivit Universităţii Johns Hopkins. Vaccinarea este acum obligatorie pentru intrarea în unităţile publice şi private, inclusiv şcolile şi locurile de divertisment, precum şi pentru utilizarea transportului public.

 

Pelerinajul pentru Hajj

Hajj, un mare pelerinaj care are loc la date specifice, a avut loc în iulie şi a fost rezervat anul acesta pentru 60.000 de locuitori vaccinaţi din ţară. În 2020, numărul acestora a fost în jur de 10.000. Prin comparaţie, în 2019 participarea se ridica la aproximativ 2,5 milioane de credincioşi veniţi din comunităţile musulmane din întreaga lume.

În acest an au fost folosiți roboţi pentru distribuirea sticlelor cu apă sfinţită, iar pelerinii nu au putut atinge Kaaba. Marele pelerinaj, care este organizat o dată pe an, este unul dintre cei 5 stâlpi ai islamului pe care credincioşii musulmani trebuie să-i îndeplinească cel puţin o dată în viaţa lor, dacă le permite sănătatea şi situaţia financiară, notează AFP, citat de Agerpres.

VEZI ȘI: Pelerinaj mare la Mecca. Va fi cu participare limitată din considerente pandemice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel