Calciul, bun pentru orice, cu o mică excepție. La ce trebuie să fii atent

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @asier_relampagoestudio
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @asier_relampagoestudio

O dietă bogată în calciu este benefică pentru dezvoltarea corectă a oaselor și pentru a preveni slăbirea lor în timp. Cu toate acestea, studii recente au arătat că acest mineral prețios, atât de important pentru sănătatea oaselor, nu este la fel de prietenos cu părul. 

Relația dintre o dietă bogată în calciu și sănătatea oaselor a fost larg studiată în ultimii ani, iar conform furnizorului mondial de informații biomedicale, Elsevier, "un consum crescut de calciu la femeile aflate la menopauză reduce riscul de osteoporoză". Există numeroase studii privind rolul suplimentelor de calciu în prevenirea pierderii masei osoase care apare după menopauză. "Rezultatele arată un efect pozitiv după tratamentul cu calciu, cu o reducere a pierderii densității minerale osoase de aproape 50% în comparație cu placebo", conform unui studiu realizat de Școala de Endocrinologie de la Universitatea Internațională din Quito.

Potrivit Clinicii Mayo, "Calciul este important pentru sănătatea oaselor pe tot parcursul vieții, nu doar în perioada menopauzei. Chiar dacă alimentația este cea mai bună modalitate de a obține calciu, suplimentele de calciu pot fi o opțiune dacă dieta este insuficientă". Experții de la Mayo subliniază: "Corpul are nevoie de calciu pentru a dezvolta și menține oasele puternice. Inima, mușchii și nervii au, de asemenea, nevoie de calciu pentru a funcționa corect. Unele studii sugerează că, împreună cu vitamina D, calciul ar putea oferi beneficii dincolo de sănătatea osoasă, totuși, evidența privind aceste beneficii pentru sănătate nu este categorică".

S-a demonstrat științific că el, calciul, poate fi (și este) dăunător pentru păr. Iată de ce!

Calciul deteriorează părul

Apa cu care ne spălăm părul conține cantități mari de calciu și când se acumulează în păr, este demonstrat că provoacă daune persistente.

Conform cercetărilor și studiilor realizate de Kérastase: "Depozitele de calciu pot face ca părul să devină aspru și lipsit de strălucire. Imaginează-ți un pahar cu depuneri de calcar și pete albe de apă, vizualizează asta în fibrele părului tău și vei avea o idee de ce se slăbește părul. Calciul poate penetra până în cel mai profund strat al părului tău. În timp, acest lucru poate face ca părul să devină mai rigid, mai fragil și mai ușor de rupt, în special dacă părul tău a fost supus tratamentelor de colorare. Aceasta este ceea ce numim daune persistente, un tip de daună care revine mereu."

Edine Ahbich, directorul științific al Kérastase, explică cum se realizează "decalcificarea" părului pentru a-i reda sănătatea și aspectul plăcut: "Acumularea de calciu în păr îl slăbește, iar problema continuă să apară. După 12 patente și peste 600 de teste, am descoperit combinația potrivită de acid citric (pentru eliminarea calciului) și glicină (pentru repararea daunelor).

Acidul citric, la o concentrație de 3%, are o formă moleculară cu trei brațe care se atașează de calciu, îl prind și îl elimină. Glicina, la o concentrație de 5%, este suficient de mică pentru a penetra în straturile cele mai profunde ale fibrei și pentru a reînnoi forța părului.", potrivit 20minutos.es

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel