Căldură cu porția! În România, casele nu s-au încălzit în mod corespunzător anul trecut

foto: Freepik
foto: Freepik

Un sondaj Eurostat arată că românii aleg să nu-și facă temperatura optimă în case, pe timpul iernii, de teama facturilor mari.

România se află pe locul 7 în clasamentul locuințelor care nu s-au încălzit corespunzător anul trecut. Bulgaria se află pe primul loc, conform Eurostat. Aproape 10% din populația Uniunii Europene nu a reușit să îți încălzească locuința în mod corespunzător anul trecut, spune sursa.

Conform informațiilor publicate luni de către Oficiul European pentru Statistică, în anul precedent, 9,3% din locuitorii Uniunii Europene au afirmat că nu au reușit să își încălzească adecvat locuințele lor, iar țara noastră se numără printre statele membre ale UE cu cea mai mare proporție în această categorie. În plus, în comparație cu anul 2021, procentajul persoanelor care nu au reușit să își încălzească locuințele adecvat a înregistrat o creștere de 2,4 puncte procentuale. Această situație prezintă variații semnificative între statele membre ale Uniunii Europene.

Așadar, țările cu cea mai ridicată pondere a persoanelor care în 2022 nu a reușit să își încălzească locuinţa în mod corespunzător era în Bulgaria (22,5%), Cipru (19,2%), Grecia (18,7%), Lituania şi Portugalia (17,5%), Spania (17,1%) şi România (15,2%). La polul opus se află Finlanda (1,4%), Luxemburg (2,1%), Slovenia (2,6%), Austria (2,7%), Cehia (2,9%), Suedia (3,3%) şi Estonia (3,4%) au raportat cele mai reduse ponderi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel