Căldura extremă ar fi dus la decesul unui livrator. Soția a primit drept scuze doar "niște flori". Reacția companiei americane

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Un caz tragic din Texas readuce în discuție problema protecției muncitorilor expuși la căldură extremă.

Chris Begley, un șofer UPS cu 28 de ani de experiență, a murit în august 2023, în urma unor complicații ce par a fi legate de temperaturile ridicate, potrivit The Guardian. Incidentul a generat un val de nemulțumire în rândul angajaților și sindicatelor, care cer companiei să implementeze măsuri de siguranță mai riguroase pentru a proteja angajații în fața temperaturilor extreme.

Cronologia faptelor

Neysa Lambeth, soția lui Chris Begley, a povestit cum bărbatul s-a prăbușit din cauza căldurii în timp ce livra colete în Texas, în data de 23 august 2023. În loc să fie transportat la spital, a fost dus acasă de un manager, deși era evident că starea sa de sănătate era gravă.

Soția acestuia, aflată la acel moment în Florida pentru a avea grijă de tatăl său bolnav, a fost devastată când și-a auzit soțul confuz și slăbit la telefon. În următoarele zile, Begley a încercat să-și revină acasă, dar starea sa s-a agravat. În cele din urmă, a fost dus la spital, unde medicii nu i-au mai dat multe șanse.

Chris Begley a murit pe 28 august 2023, la câteva zile după ce tatăl soției sale și-a pierdut, de asemenea, viața.

"Îi spuneam să lupte. Și a încercat, dar pur și simplu nu a mai putut", a declarat Lambeth. Femeia a criticat dur UPS pentru modul în care au gestionat situația, afirmând că "nu au făcut ce trebuiau să facă pentru a-l proteja".

UPS neagă că decesul ar fi fost provocat de căldură

După moartea lui Chris, UPS a negat inițial că decesul ar fi fost legat de căldură, susținând că ar fi fost cauzat de probleme cardiace. Totuși, Lambeth a considerat această explicație ofensatoare, menționând că nu i s-a oferit nicio consolare din partea companiei, în afară de o simplă livrare de buchete de flori.

"Am fost îngrozită și dezgustată să citesc că ar putea spune așa ceva în presă fără măcar să vorbească cu mine mai întâi", a declarat femeia. "Dacă l-ar fi dus la spital, poate că ar fi descoperit problema și l-ar fi putut salva", mai adaugă aceasta.

În urma unei investigații efectuate de Occupational Safety and Health Administration (SUA), UPS a fost amendat cu 66.000 de dolari pentru că nu i-a oferit lui Begley acces la îngrijiri medicale corespunzătoare.

Reacția sindicatului și a companiei

Incidentul nu este unul izolat. În august 2023, un alt șofer UPS din Texas, Luis Grimaldo, a decedat, iar colegii săi suspectează că decesul ar fi fost, de asemenea, legat de căldură, deși compania încă investighează cauza oficială.

Un alt șofer a leșinat din cauza căldurii în timp ce conducea și s-a prăbușit cu vehiculul său, ceea ce a dus la proteste din partea sindicatului Teamsters Local 767, care a cerut aer condiționat în vehicule.

UPS a declarat că a făcut investiții semnificative în scopul protejării angajaților de căldură, inclusiv prin furnizarea de echipamente de răcire și instalarea de ventilatoare și mașini de gheață în facilitățile lor. Cu toate acestea, sindicatele susțin că progresele sunt insuficiente, iar măsurile promise nu au fost implementate în totalitate.

Un purtător de cuvânt al UPS a declarat că: "Sănătatea și siguranța angajaților noștri sunt prioritare pentru noi și ne angajăm să le oferim un mediu de lucru sigur. Investim anual peste 409 milioane de dolari în instruirea acestora și am adăugat mai multe echipamente de răcire în vehiculele și facilitățile noastre".

Implementarea de urgență a măsurilor de protecție împotriva căldurii

Neysa Lambeth, dar și sindicatele ce reprezintă muncitorii UPS, cer implementarea urgentă a măsurilor de protecție împotriva căldurii. Sindicatele solicită în special ca vehiculele livratorilor să fie dotate cu aer condiționat cât mai curând posibil pentru a preveni alte tragedii similare.

"Aș vrea ca moștenirea pe care o lasă Chris să fie este siguranța", a mai spus Lambeth. "Compania nu face ceea ce trebuie pentru angajații săi. În opinia mea, le pun viețile în pericol neavând un protocol de siguranță adecvat pentru astfel de situații", adaugă aceasta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel