Calea București din Craiova va fi închisă circulației doi ani, cât durează construcția unui pasaj suprateran

pod craiova
pod craiova

Circulaţia rutieră în centrul Craiovei, pe Calea Bucureşti, principala arteră care traversează oraşul de la est la vest, se închide, începând de miercuri, pentru cel puţin doi ani, cât vor dura lucrările la pasajul suprateran de la Km 0 al municipiului.

Odată cu închiderea acestei zone, circulaţia rutieră în Craiova va fi paralizată, pentru că primăria a fost nevoită să închidă mai multe tronsoane de drum, să schimbe sensurile multor străzi şi să modifice traseele mijloacelor de transport în comun. Primăria Municipiului Craiova a anunţat deja că se închide 'temporar' circulaţia autovehiculelor pe bulevardul Nicolae Titulescu - tronsonul cuprins între intersecţia cu strada Filantropia şi Km 0 şi pe Calea Bucureşti - tronsonul cuprins între Km 0 şi intersecţia cu străzile Carol I, respectiv Arieş, pe toată perioada desfăşurării lucrărilor de realizare a pasajului suprateran.

Proiectul "Realizare pasaj denivelat suprateran peste intersecţia de la Km 0 a municipiului Craiova în vederea preluării traficului auto pe E70, respectiv str. Calea Bucuresti - bd. Nicolae Titulescu" face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană a Polului de Creştere Craiova şi este finanţat prin Programul Operaţional Regional.

Valoarea totală a proiectului este de 59.081.772,23 lei, din care 47.674.176,70 valoare eligibilă şi 76.316 lei valoare neeligibilă, iar finanţarea nerambursabilă solicitată reprezintă 98% din valoarea totală eligibilă a proiectului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel