Calea Europeană: Cum a reușit Dan Nica să uimească un comisar european

Dan Nica, ministrul Comunicațiilor, a reușit să o uimească pe comisarul european pentru Agenda Digitală, Neelie Kroes, cu telefonul său mobil 4 G. Dna Neelie Kroes, vice-președinta Comisiei Europene și comisar european pentru agenda digitală și-a arătat uimirea când a observat că telefonul său mobil avea tehnologia 3 G spre deosebire de cel al ministrului Dan Nica, care avea 4G.

Prezenta la o reuniune la București,  Neelie Kroes a dat câteva sfaturi Guvernului român în privința valorificării potențialului tinerilor experți în IT și a modului în care ar putea folosi fondurile europene în acest domeniu.

Europa este cea mai mare piață din lume, cu 500 de milioane de consumatori, iar România poate profita de această piață digitală. Valoarea pieței digitale la nivel European este în jur de 660 de miliarde de euro anual, iar România trebuie să aibă inițiative prin care să valorifice acest potențial.

Pe de altă parte, Guvernul trebuie să investească acești bani în infrastructura digitală, în implementarea pe întreg teritoriul a sistemului de acces la Internet.

"Degeaba Internetul din România are una dintre cele mai mari viteze, dacă 60 % din populație nu are acces la Internet”, a declarat  Neelie Kroes la emisiunea Calea Europeană.

Mai multe detalii și un interviu cu comisarul european Neelie Kroes le puteți afla în emisiunea Calea europeană, moderată de Dan Cărbunaru și difuzată de TVR 1,vineri, de la ora 18.50.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel