Calea Lactee va fi vizibilă cu ochiul liber în curând. Când va fi spectacol pe cer

Foto: Pexels
Foto: Pexels

Calea Lactee va putea fi văzută cu ochiul liber.

Calea Lactee va fi vizibilă cu ochiul liber vara aceasta, în special în iulie și august, în emisfera nordică, scrie Live Science. Aceasta este galaxia care include sistemul nostru solar și Pământul.

Pentru a observa Calea Lactee fără un telescop, aveți nevoie de un cer senin și de locuri întunecate, izolate, departe de zone aglomerate. Cele mai bune nopți pentru a vedea galaxia sunt cele în care Luna nu este foarte strălucitoare.

Când se va vedea cel mai bine

Cel mai bun moment pentru a vedea Calea Lactee este în cele 10 nopți din jurul Lunii Noi, cu o vizibilitate optimă de la miezul nopții până dimineața devreme, în funcție de perioada anului. În această vară, cele mai favorabile perioade pentru observații sunt de la sfârșitul lunii iunie până la începutul lunii octombrie. Condițiile meteorologice trebuie să fie favorabile pentru ca ochii să aibă timp pentru a se adapta la întuneric. Este recomandat să evitați sursele de lumină artificială cum ar fi smartphone-urile și să utilizați platforme care vă pot ghida către locuri mai ferite.

Deși galaxia poate fi văzută cu ochiul liber, cei care folosesc binocluri și telescoape se pot bucura de o experiență cu totul specială, fiind posibilă chiar și observarea celei mai masive găuri negre din centrul acesteia.

Noi descoperiri în Calea Lactee 

În ultimii ani, cercetările astronomice au adus la lumină mai multe descoperiri și observații interesante. În 2020, astronomii au identificat un nor gigantic de hidrogen cosmic care se apropie de Calea Lactee. Acest nor, denumit „Complexul Magellan”, este considerat a fi o relicvă dintr-o galaxie satelit care a interacționat cu Calea Lactee în trecutul său.

De asemenea, s-au descoperit mai multe găuri negre supermasive în centrul galactic al Căii Lactee. Observațiile detaliate au arătat că aceste găuri negre sunt înconjurare de stele care orbitează în jurul lor și strălucesc în funcție de poziția în care se află.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel