Calea Victoriei şi Arcul de Triumf, pe harta Spotlight 2022 - Made in RO

sursa: Spotlight
sursa: Spotlight

Calea Victoriei şi Arcul de Triumf devin destinaţiile principale ale ediţiei din acest an Spotlight – Made in RO, festivalul de artă vizuală care aduce la Bucureşti, între 14 şi 16 octombrie, cele mai recente proiecte de new media ale artiştilor români.

Unul dintre cele mai importante festivaluri care expune new media art în spaţiul public din Bucureşti, Spotlight este un proiect semnat de Primăria Capitalei, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

Intitulată „Made in RO”, cea de-a şasea ediţie a Spotlight devine spațiul expozițional al artiştilor români care, timp de trei zile, transformă oraşul într-o galerie de artă în aer liber.

Locaţia principală a Spotlight 2022 este Calea Victoriei, între Cercul Militar Naţional şi Ateneul Român. Între 14 şi 16 octombrie, în fiecare seară între orele 19:00 şi 23:00, traseul festivalului de pe Calea Victoriei este animat de personaje 3D, instalaţii interactive, proiecţii de video mapping şi lucrări de VR. 

Prima echipă din România nominalizată în competiţia celui mai mare festival al luminii din lume Circle of Light Moscova, MotionLab a pregătit pentru Spotlight – Made in RO un spectacol impresionant de video mapping şi sound design pe faţada Cercului Militar Naţional. Alte clădiri iconice ale oraşului transformate la Spotlight de lucrări de video mapping sunt Teatrul Odeon, Hotel Novotel şi Arcul de Triumf. 

Muzică din particule poluante

Din seria instalaţiilor interactive, publicul Spotlight este invitat să compună muzică din particulele poluante din aer în instalaţia „Particle Composer”.

Proaspăt întoarsă de la prestigiosul festival Ars Electronica din Austria, instalaţia semnată de artistul Denis Flueraru este localizată în faţa Hotelului Novotel.

Iar în faţa Muzeului Naţional de Artă al României, opt creaturi animate 3D prind viaţă în instalaţia VR „Folklore Creatures – BestiAR”. Creaturile digitale sunt create în cadrul XR Month de artiştii români Alex Dohotaru, Augmented Space Agency, Irina Bako, Reniform şi Dan Pecete.

Inspirată de SuperLiga României, instalaţia interactivă „Go Super” din piaţeta Teatrului Odeon prezintă momente de glorie din istoria fotbalului românesc într-un spectacol vizual impresionant propus publicului de partenerul principal al ediţiei Superbet.

Centrul distracţiei la Spotlight este chiar în faţa magazinului Muzica.

Piaţa Revoluţiei găzduieşte două instalaţii de light-art. „Human Head” creată de start-up-ul românesc Humans.ai este o instalaţie de video mapping pe o sculptură de mari dimensiuni. Instalaţia Kaleidoscope a celor de la Kaustik a pregătit pentru publicul Spotlight o experienţă imersivă de culoare, lumină şi sunet, ce reconstruieşte universul hipnotizant al unui caleidoscop. Înalt de patru metri şi lung de opt metri, caleidoscopul supradimensionat invită vizitatorii să păşească înăuntru şi să se lase purtaţi de iluzia de culoare şi lumină.

Inspirate de tema sustenabilităţii, instalaţiile din parcul Kretzulescu sunt prezentate de Galeria Galateca şi aparţin unor artişti şi start-up-uri aflate la prima participare Spotlight.

Arcul de Triumf, în centrul atenţiei

A doua locaţie Spotlight din acest an este Arcul de Triumf, care va fi activat pe 16 octombrie printr-un eveniment special dedicat împlinirii a 100 de ani de la inaugurarea monumentului.

Centenarul Arcului de Triumf este marcat astfel în cadrul Spotlight de Monument for printr-un spectacol de video mapping pe faţada construcţiei. Publicul este invitat să descopere şi interiorul monumentului printr-o expoziție tematică legată de istoria vremii și un performance vor crea un itinerar istoric și emoționant la interior.

Programul Spotlight începe, în fiecare zi de festival, de la ora 19.00 și se încheie la ora 23.00. 

Despre Spotlight – Bucharest International Light Festival

Spotlight – Bucharest International Light Festival se află la a şasea ediție și este unul dintre evenimentele bucureștene care strânge anual peste 150.000 de spectatori în trei zile de festival. Zeci de lucrări artistice, instalații, sisteme de iluminare arhitecturală și video-mapping din Germania, Ungaria, Slovacia, Finlanda, Cehia, Polonia, Franța, Austria și România transformă în fiecare an, clădiri emblematice din București precum Biblioteca Centrală Universitară, Muzeul Național de Artă al României, Teatrul Odeon, Cercul Militar Național, Palatul CEC etc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel