Calendar alegeri 2024 și comasare. Ciolacu: Nu cred că România va săraci dintr-un exercițiu democratic

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Premierul Marcel Ciolacu a fost prezent în studioul Antena3 CNN, la emisiunea Sinteza Zilei, unde a vorbit despre comasarea alegerilor care vor avea loc în 2024, în România. 

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre comasarea alegerilor. Potrivit acestuia, în momentul de față, nu se poate pune această problemă deoarece există o legislație care trebuie respectată.

„Liberalii pun pe masă scenariul:

1. alegerile locale simultan cu primul tur al prezidențialelor la finalul lui septembrie, deci mai repede decât au fost alegerile în România, în general;

2. alegerile parlamentare cu primul sau al doilea tur al prezidențialelor, în noiembrie;

Varianta pe care insistă PNL este aceea a comasării localelor cu primul tur al prezidențialelor. Argumentul pe care îl folosesc liberalii, și îl admit și social-democrații, este legat de costurile ridicate. Care este punctul dumneavoastră de vedere?", a întrebat Mihai Gâdea. 

„Nu cred că România va săraci dintr-un exercițiu democratic. Haideți să nu devenim ridicoli. Câteodată a existat o risipă a banului public, dar când este vorba de democrație, deodată, devenim foarte cumpăniți. Nu vom păcăli românii! Cine încearcă să păcălească românii cu anumite comasări, vezi doamne că se fac economii, nu va ține! Românul nu mai poate fi păcălit.

În cazul în care se ajunge la această concluzie, dar nu să o faci dintr-un interes politic, cred că se pot comasa. În acest moment legislația este foarte clară. Avem alegeri europarlamentare între 6 și 9 iunie. Avem alegeri locale, ori pe 22, ori pe 29 septembrie, una dintre aceste date fiindcă atunci se expiră mandatele primarilor. Apoi avem turul unu, următoarea duminică, conform legii. Sunt alegerile generale și următoarea duminică turul 2 al alegerilor prezidențiale. Așa este legea în acest moment.

Dacă Parlamentul decide altceva și modifică legislația în alt sens, se pot face și alte scenarii. Este o discuție prematură. Din punctul meu de vedere, ca și președinte al PSD, cele mai importante alegeri sunt alegerile europarlamentare. Ele vor fi un argument și vor arăta dacă această coaliție are viitor și după anul 2024 și pe urmă cred că ne putem așeza la masă și discuta foarte mult.", a spus premierul Marcel Ciolacu la emisiunea Sinteza Zilei de la Antena3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel