Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 22 iulie 2023

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 22 iulie 2023 / Foto: Pixabay
Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 22 iulie 2023 / Foto: Pixabay

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 22 iulie 2023. Pe data de 22 iulie, este prăznuită Sfânta Maria Magdalena.

Sfânta Maria Magdalena este prăznuită pe data de 22 iulie de către creștini ortodocși. Sfânta Maria Magdalena a fost o figură importantă din istoria creștinismului. Potrivit Bibliei, ea a fost o femeie evreică din orașul Magdala din regiunea Galileea, cunoscută și sub numele de Magdalena. Ea este menționată în mai multe pasaje biblice, fiind una dintre discipolele lui Isus Hristos.

Potrivit Evangheliei, Maria Magdalena a fost vindecată de șapte demoni de către Isus și i s-a alăturat ulterior în timpul predicării Sale, devenind una dintre cele mai apropiate și devotate discipole ale Sale. Ea a fost prezentă în momente cruciale ale vieții lui Isus, inclusiv la cruce, la mormântul gol și la învierea Sa. În Evanghelie, este descrisă ca fiind prima persoană care a văzut Isus înviat din morți și că a fost trimisă de către El să anunțe celorlalți apostoli despre Înviere.

Sfânta Maria Magdalena a fost o figură de încredere în viața lui Isus și a jucat un rol semnificativ în primele zile ale creștinismului. Ea este considerată un simbol al pocăinței, credinței și devotamentului față de Isus Hristos. Sfânta Maria Magdalena este ocrotitoarea femeilor, a celor care se pocăiesc, a celor care suferă de boli mintale sau de posesiune demonică, a grădinarilor, a parfumierilor, a coaforilor și a pelerinilor.

Rugăciunea către Sfânta Maria Magdalena

Aceasta este una dintre cele mai puternice rugăciuni către Sfânta Maria Magdalena, scrie Realitatea.net.

"Sfântă Mironosiţă şi întocmai cu Apostolii Maria Magdalena, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi, păcătoşii şi nevrednicii robii Săi, ca să ne dăruiască nouă milostivire şi iertare de păcate şi să ne izbăvească pe noi de toată primejdia şi necazul. Tu, care ai fost vrednică să vezi pe Domnul nostru Iisus Hristos cel înviat din morţi şi ai vestit apostolilor Învierea Lui cea de-a treia zi, roagă-L pe El să ne lumineze şi să ne întărească pe noi în credinţa cea dreaptă şi să ne dăruiască nouă bucuria Învierii Sale celei fără de moarte. Tu, care ai fost curată şi sfântă înaintea Lui şi ai fost râvnitoare pentru El mai mult decât toţi ucenicii Săi, roagă-L pe El să ne curăţească pe noi de orice întinare trupească şi sufletească şi să ne aprindă în inimile noastre dragostea cea curată pentru El.

Tu, care ai fost martor ocular al Patimilor Lui cele de bunăvoie şi ai stat lângă crucea Lui împreună cu Preacurata Maică a Sa şi cu Sfântul Apostol Ioan Teologul, roagă-L pe El să ne facă părtaşi ai suferinţelor Sale cele mântuitoare şi să ne unească cu El prin crucea Sa cea preaslavită. Tu, care ai fost cinstită cu daruri duhovniceşti şi cu harisma proorociei de la Duhul Sfânt Celor Trei Ipostasuri, roagă-L pe El să reverse peste noi darurile Sale cele bogate şi să ne umple pe noi de Duhul Sfânt Cel Sfântitor. Tu, care ai fost rânduită ca apostol al apostolilor şi vestitoare a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos tuturor oamenilor, roagă-L pe El să ne facă pe noi misionari ai Evangheliei Sale celei pline de viaţă şi mântuitoare şi să ne ajute să propovaduim credinţa cea ortodoxă tuturor celor ce nu-L cunosc pe El. 

Tu, care te-ai mutat din această viață trecătoare la viața cea veșnică și te bucuri de prezența lui Hristos în împărăția Sa cea cerească, roagă-L pe El să ne dăruiască nouă moarte creștinească și să ne primească pe noi în locașurile Sale cele luminoase și fericite. Tu, care ești cinstită și preamărită de toată Biserica lui Hristos de la răsărit până la apus, roagă-L pe El să ne păzească pe noi în unitatea credinței și a dragostei și să ne ocrotească pe noi de toate cursele vrăjmașului. Tu, care ești pildă de pocăință, de smerenie, de râvnă și de slujire față de Dumnezeu și de aproapele, roagă-L pe El să ne dăruiască nouă aceste virtuți și să ne ajute să le păstrăm până la sfârșitul vieții noastre. Amin".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel