Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 9 noiembrie: Sfântul vindecător de cancer

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 9 noiembrie: Sfântul vindecător de cancer. Pe data de 9 noiembrie, este prăznuit Sfântul Nectarie Taumaturgul, vindecătorul de cancer.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 9 noiembrie: Sfântul vindecător de cancer. Sfântul Nectarie Taumaturgul s-a născut pe 1 octombrie 1846, în Silivria, un orăşel din nordul Greciei, primind numele de Anastasie.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 9 noiembrie: Sfântul vindecător de cancer. La 14 ani pleacă la Constantinopol, pentru studii. În 1866, ajunge în insula Chios, unde lucrează ca pedagog şi dascăl. La 27 de ani, devine monah la Mănăstirea Nea Moni, primind numele de Lazăr. După un an de zile este hirotonit diacon, primind numele Nectarie, scrie crestinortodox.ro. După cursurile Facultăţii de Teologie din Atena, pleacă în Egip, ajungând la biserica "Sfântul Nicolae", din Cairo. La 15 ianuarie 1889, patriarhul Sofronie îl hirotoneşte mitropolit onorific de Pentapolis.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 9 noiembrie: Sfântul vindecător de cancer. După ce mai mulți slujitori ai Bisericii din Alexandria l-au acuzat pe Nectarie că ar vrea să ia locul patriarhului, este trimis în Grecia, iar Patriarhul Sofronie îi retrage cinstea arhierească. Întemeiază Mănăstirea Sfânta Treime din insula Eghina, unde rămâne până la sfârşitul vieţii. Deşi moare din cauza cancerului, el este vindecător de cancer şi de alte boli grave, scrie crestinortodox.ro. Trupul său este descoperit neputrezit şi izvorând mir.

Moaştele Sfântului Nectarie se găsesc la:

- Mănăstirea Radu Vodă din Bucureşti (părticele din moaştele sale sunt prezente aici din anul 2002);

- biserica "Sfântul Nectarie" din cartierul Alexandru cel Bun, din Iaşi (în anul 2006, la hramul Cuvioasei Parascheva din Iaşi, Înalt Preasfinţitul Efrem, Mitropolit de Ydra, Spetses şi Eghina, a dăruit pe 15 octombrie, o părticică din moaştele sfântului acestei biserici)

- paraclisul Mănăstirii "Maica Domnului - Bucuria neaşteptată" din Mănăstirea rupestră Şinca Veche, judeţul Braşov (moaştele au fost dăruite de Mănăstirea Grigoriu din Sfântul Munte Athos);

-Manastirea Putna;

- Catedrala arhiepiscopală din Galaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel