Call-center pentru românii din Spania, funcţional de joi

Call-center-ul pentru românii din Spania va funcţiona de joi
Call-center-ul pentru românii din Spania va funcţiona de joi

Serviciul de call-center prin care se oferă informaţii şi consiliere lucrătorilor români din Spania şi celor care doresc informaţii despre noile reglementări privind piaţa muncii din această ţară va fi funcţional începând de joi, 6 octombrie 2011, informează MAE. Solicitările de informaţii pot fi realizate telefonic la numărul: 0034 - 91.343.33.00 din Spania, respectiv 021- 9256 din România. Apelurile sunt taxate cu tariful normal pentru convorbiri naţionale din orice reţea fixă sau mobilă.

Serviciul va funcţiona de luni până vineri, între orele 09.00- 21.00 (ora României).

Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale informează că la 4 octombrie 2011 a fost dată în funcţiune infrastructura de comunicaţii aferentă pentru serviciul de centru de răspuns cu apelare prin linie telefonică şi poştă electronică, prin care se oferă informaţii şi consiliere lucrătorilor români din Spania şi celor care doresc informaţii despre noile reglementări privind piaţa muncii din această ţară.

Funcţionarea şi atribuţiile centrului sunt în sarcina exclusivă a Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. Astfel, au fost desemnate 15 persoane din cadrul Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă. Echipa formată din specialişti de la Ministerul Muncii va prelua sesizările muncitorilor români. Pe baza sesizărilor primite de la echipa de lucru, eventualele abuzuri şi/sau încălcări ale legii vor fi semnalate imediat oficialilor spanioli, prin ataşatul Ministerului Muncii, din cadrul Ambasadei României la Madrid.

(0034) 91.343.33.00 din Spania

(004) 021- 9256 din România

În vederea operaţionalizării acestui serviciu, Ambasada României la Madrid a făcut demersurile necesare pe lângă furnizorul de servicii pe plan local, în vederea derulării procedurilor contractuale.

Atât Ambasada României la Madrid, cât şi celelalte oficii consulare ale României din Spania, vor asigura rolul de interfaţă şi comunicare cu autorităţile spaniole în toate domeniile de interes.

Cooperarea cu autorităţile spaniole şi supravegherea Comisiei Europene rămân esenţiale, subliniază un comunicat al MAE.

Comisia Europeană a aprobat la 11 august cererea Spaniei de a restricţiona piaţa forţei de muncă pentru lucrătorii români până la 31 decembrie 2012, ca urmare a unor perturbări grave pe piaţa forţei de muncă. Aceste restricţii se vor aplica activităţilor din toate sectoarele şi regiunile.

Cu toate că restricţiile nu-i afectează, teoretic, pe cetăţenii români care sunt deja activi pe piaţa forţei de muncă din Spania, românii din Spania s-au plâns între timp că se lovesc de unele neînţelegeri şi interpretări ale noii legislaţii din partea funcţionarilor spanioli.

Pentru a se asigura o informare corectă, în limba română şi în timp real, la 3 august, Guvernul României a aprobat Memorandumul co-iniţiat de MAE, MMFPS şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale pentru înfiinţarea unui serviciu de contact-center cu apelare prin linie telefonică şi poştă electronică care să ofere informaţii şi consiliere lucrătorilor români din Spania şi celor care doresc informaţii despre noile reglementări privind piaţa muncii din Spania.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel