Camera Deputaţilor: OUG referitoare la Programul naţional de dezvoltare locală, etapa a II-a - adoptată

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, Ordonanţa Guvernului nr.5/2018 privind instituirea unor măsuri pentru derularea Programului naţional de dezvoltare locală, etapa a II-a.

Conform proiectului, creditele de angajament rămase neutilizate după încheierea contractelor de finanţare aferente listei aprobate prin ordin de către ministrul Dezvoltării să se repartizeze pentru beneficiarii eligibili din raza administrativ-teritorială a judeţului din care fac parte iar unde nu este posibil, să se instituie posibilitatea depunerii de noi solicitării de finanţare.

Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, a avut un schimb de replici cu reprezentanţii USR pe tema acestui proiect.

Deputatul USR Cristian Seidler i-a transmis ministrului Dezvoltării că PSD nu a scos ţara din noroaie.

"Nu aţi scos ţara din noroaie, aţi lăsat-o în noroaie, aţi băgat mulţi bani în buzunarele clienţilor politici. Asta este ce aţi făcut prin PNDL şi asta continuaţi să faceţi. Statul are nevoie de investiţii, dar nu oricum. Investiţiile în care asfaltul are 2 centimetri şi se dizolvă la prima ploaie sau la prima zăpadă sunt o bătaie de joc. Genul acesta de finanţare, minciună, manipulare a început să fie perceput de către oameni", a spus Seidler.

Deputatul USR a susţinut că "PNDL este baronizarea banilor românilor făcută de PSD prin Liviu Dragnea prin taxe şi impozite aberante".

"Luaţi bani din buzunarul românilor care muncesc, îi duceţi la Guvern, unde din pixul unui ministru ca dumneavoastră îi distribuiţi politic, subjugând primarii. Banii nu sunt daţi pe niciun criteriu de performanţă, sunt folosiţi în mod ineficient. Banii românilor trebuie să rămână în comunităţi, care ştiu foarte bine pe ce trebuie cheltuiţi, nu baronul PSD, nu baronul ministerului şi nu PSD", a adăugat acesta.

În replică, Daniel Suciu a spus că este "o prostie" faptul că cei de la USR susţin că vor opri programul PNDL când vor veni la guvernare. 

"Astăzi, în România, se derulează peste 12.000 de proiecte de investiţii pentru toţi primarii, toate comunităţile, indiferent de culoarea politică. Dacă m-aş lua după colegii de la USR, probabil Spitalul judeţean din Sibiu s-ar opri şi nu ar mai beneficia de investiţii de peste 340 milioane de lei. Lăsaţi discuţiile politice vizavi de PNDL, pentru că nicio guvernare nu va îndrăzni să oprească acest program. Există locuri în România unde primarii liberali au mai multe proiecte pentru că această guvernare nu a făcut distincţie", a adăugat Suciu.

El le-a mai spus deputaţilor USR să meargă în sate: "Nu vorbiţi de noroaie, că pantofiorii dumneavoastră nu au călcat în satul românesc".

Camera Deputaţilor este for decizional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel