Cameramanul personal al lui Putin ar fi fost forțat să demisioneze după un comentariu nepotrivit în timp ce filma anunțarea începerii invaziei

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Proekt informează că cameramanul personal al președintelui rus Vladimir Putin, Ilya Filatov, și-a părăsit postul de la Kremlin.

Ultimul lucru pe care l-a făcut a fost să înregistreze discursul lui Putin din 24 februarie, în care a anunțat un atac asupra Ucrainei. Vestea a fost confirmată publicației chiar de Filatov.

„Am atins plafonul maxim în profesie. În plus, m-am săturat să stau luni de zile în carantină”, a spus cameramanul pentru Proekt.

Cunoscuții lui Filatov îi confirmă cele spuse: a lucra cu Putin înseamnă a fi izolat tot timpul.

Cu toate acestea, potrivit unuia dintre colegii cameramanului, Kremlinul este de altă părere. Motivul demisiei lui Filatov ar fi fost o declarație neglijentă a lui despre invazia Rusiei asupra Ucrainei. El însuși neagă această versiune.

Demisii suspecte și în televiziunile din Rusia

De la începutul invaziei militare ruse a Ucrainei, canalele de televiziune rusești au concediat sau retras mai mult personal. 

Pe 21 aprilie, Alexander Gurevich, gazda emisiunii One Hundred to One, a demisionat de la VGTRK. Înainte de asta, comentariile lui împotriva războiului au apărut public pe YouTube. 

În martie, a fost raportat că Zhanna Agalakova a demisionat de la Channel One, iar jurnalistul Vadim Glusker a demisionat de la NTV.

 Gazda NTV Lilia Gildeeva, care și-a dat demisia, a declarat pentru The Insider cum canalele de stat urmează directive „de mai sus”.

Pe 14 martie, Marina Ovsyannikova de la Channel One a intrat pentru câteva secunde într-un studio de știri live, cu o pancartă pe care scria „Opriți războiul! Nu crede propaganda, ești înșelat». Înainte de asta, ea a înregistrat un mesaj video în care a condamnat acțiunile armatei ruse în Ucraina. Pe 15 martie, jurnalista a fost amendată cu 30.000 de ruble. În aprilie, ea a devenit corespondent independent la publicația germană Die Welt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel