Camerele de bord, ajutor pentru poliţişti? Chestorul Bogdan Despescu spune că agenţii ar putea da amenzi pe baza acelor imagini

Facebook Politia Romana
Facebook Politia Romana

Poliţiştii ar putea da amenzi pe baza imaginilor înregistrate de camerele de bord, spune chestorul Bogdan Despescu. 

Secretarul de stat în MAI, chestor general de poliţie Bogdan Despescu, a afirmat, miercuri, că Ministerul Afacerilor Interne doreşte introducerea unor reglementări în lege, printre care şi posibilitatea ca poliţiştii să poată aplica sancţiuni pe baza imaginilor înregistrate de dispozitivele deţinute de persoane fizice în autovehicule.

"Valorificarea resurselor tehnice deţinute de către administraţiile publice locale (...). Există un act normativ adoptat în Parlament, este în vigoare şi ne pregătim să operaţionalizăm anumite sisteme. Prin folosirea acestor sisteme stradale ale administraţiei publice locale vom veni cu un plus din punct de vedere al siguranţei rutiere în zonele urbane. De asemenea, vrem să utilizăm dispozitivele deţinute de persoane fizice în mijloacele auto. Bineînţeles, atât cele din administraţia publică locală, cât şi cele deţinute de persoane fizice, vor avea o aplicare pe anumite genuri de fapte, fapte cu grad de pericol ridicat. Toate sancţiunile vor fi aplicate în cadru legal, cu respectarea tuturor garanţiilor procedurale şi numai de poliţişti", a spus Bogdan Despescu, într-o conferinţă la sediul MAI, conform Agerpres. 

Titi Aur, propunere legislativă 

"Din punctul meu de vedere, camerele auto sunt utile. Eu aş vota şi susţine o lege ca ele să fie folosite ca dovadă în instanţă sau în orice anchete. Eu aş face aşa. Să fie considerate probe, dar aş veni cu o lege paralelă cu sancţiuni drastice pentru cei care falsifică imaginile. Sunt multe situaţii în care prin imaginile de pe camerele auto se pot demonstra multe, dar nu sunt băgate în seamă. 

Dar, chiar dacă nu sunt considerate probe în instanţă, dacă un alt participant la trafic face o greşeală şi este tentat să nu o recunoască, când îi arăţi imaginea îi va scădea apetitul de a nu recunoaşte, nu va mai putea susţine că nu a făcut, dacă a făcut ceva ilegal. Dacă nu ai imagini, există riscul să fii nevinovat, iar celălalt să spună că el e nevinovat. Apare frustrarea, pentru că ştii că eşti nevinovat, dar celălalt are tupeu şi te acuză tot pe tine. Chiar dacă nu e probă în instanţă, asiguratorii ţin cont de imaginile de pe cameră", a precizat Titi Aur. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel