Ministrul de Externe britanic, David Cameron, a vrut să se convingă de „natura îngrozitoare” a atacului Hamas

Reuters: Ministrul de Externe britanic, David Cameron, s-a întâlnit joi cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu la Ierusalim, după ce a vizitat sudul țării pentru a vedea în mod direct comunitățile afectate de atacurile Hamas din luna trecută.

Ministerul de Externe al Marii Britanii a declarat că fostul prim-ministru Cameron, care a fost numit să conducă politica externă săptămâna trecută, urma să se întâlnească mai târziu cu liderii palestinieni pentru a discuta despre evoluțiile crizei.

"Am dorit să vin personal aici... pentru a vedea cu adevărat natura îngrozitoare a atacurilor cu care v-ați confruntat. Cred că este foarte important să fac acest lucru și să văd asta. Suntem alături de poporul Israelului", a spus Cameron lui Netanyahu.

Vizita lui Cameron a avut loc în timp ce războiul a continuat în Gaza, iar o propusă încetare a focului și eliberarea ostaticilor au fost amânate pentru cel puțin încă o zi.

"Este important să discutăm despre această posibilă pauză umanitară. Cred că este o oportunitate crucială pentru a scoate ostaticii și pentru a furniza ajutor în Gaza", a adăugat Cameron. "Sper că toți cei responsabili și implicați în această înțelegere pot face să se întâmple acest lucru."

Netanyahu a afirmat că eliberarea ostaticilor nu este "fără provocări", dar Israelul este hotărât să-i scoată pe toți.

"Vom continua însă cu obiectivele noastre de război, și anume să eradicăm Hamasul, pentru că Hamasul a promis deja că va face asta din nou și din nou", a spus el.

"Nu există speranță pentru pace între Israel și palestinieni, între Israel și statele arabe, dacă nu eradicăm acest mișcare criminală care amenință viitorul nostru a tuturor."

Mai devreme, Cameron, purtând o vestă antiproiectile, a făcut o tură a clădirilor deteriorate în Kibbutz Be'eri din sudul Israelului, alături de omologul său israelian, Eli Cohen, spunând reporterilor că a "auzit și a văzut lucruri pe care, evident, nu le voi uita niciodată".

Cameron s-a întâlnit cu reprezentanții din țările arabe și islamice la Londra miercuri pentru a discuta despre conflict.

Atât prim-ministrul britanic Rishi Sunak, cât și predecesorul lui Cameron, James Cleverly, au vizitat Israelul de la începutul confruntărilor luna trecută. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel