Camioanele din Slovacia vor bloca principalul punct de frontieră cu Ucraina

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Președintele Asociației șoferilor de camioane din Slovacia, UNAS, a avertizat că intenționează să blocheze punctul principal de trecere a frontierei cu Ucraina începând de vineri, în cazul în care nu se iau măsuri pentru limitarea concurenței din partea transportatorilor ucraineni.

Această amenințare vine în urma acțiunilor întreprinse de șoferii de camioane din Polonia, care au blocat mai multe puncte de trecere către Ucraina timp de trei săptămâni, cerând condiții mai stricte pentru transportatorii ucraineni.

Atât șoferii de camioane polonezi, cât și cei slovaci se plâng că ucrainenii oferă prețuri mai mici pentru serviciile lor și transportă mărfurile în interiorul Uniunii Europene, nu doar între UE și Ucraina.

Acțiunea anunțată în Slovacia ar implica închiderea punctului de trecere Vysne Nemecke/Uzhhorod, singurul deschis pentru camioanele grele la granița cu Ucraina.

Șoferii de camioane polonezi au început protestul lor pe 6 noiembrie, cerând Uniunii Europene reintroducerea unui sistem de permise pentru transportatorii ucraineni care intră în bloc și pentru cei din UE care intră în Ucraina, cu excepții pentru ajutor umanitar și aprovizionare militară. Aceste permise au fost eliminate după invazia Rusiei în Ucraina anul trecut.

Stanislav Skala, liderul UNAS, a declarat că grupul său va aștepta până joi pentru o reacție din partea Ministerului Transporturilor înainte de a lua o decizie finală.

El a menționat că pe 4 decembrie va avea loc o întâlnire a miniștrilor europeni ai transporturilor la Bruxelles, însă nu se așteaptă la progrese semnificative.

"Se pare că nici partea ucraineană, nici Comisia Europeană nu sunt dispuse să cedeze", a declarat el.

Ucraina susține că protestul polonez afectează economia sa fragilă în timp de război, blocând exporturile și oprind aprovizionarea cu bunuri esențiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel