Campania electorală, în atenția Parlamentului. Repartizarea timpilor de antenă pentru accesul candidaților, în ședința Birourilor reunite ale Camerei și Senatului

FOTO: Inquam Photos / Virgil Simonescu
FOTO: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Astăzi se va stabili orarul pentru campania electorală și repartizarea timpilor de antenă.

Ședința Birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaților și Senatului va avea loc marți, în format hibrid, începând cu ora 13.30, potrivit site-ului oficial al Camerei Deputaților.

Tema ședinței este stabilirea orarului pentru campania electorală și repartizarea timpilor de antenă pentru accesul candidaților la serviciile publice de radio și televiziune (la sala de ședințe a Comisiei pentru învățământ a Camerei Deputaților - corp B4, etajul 3, camera 3150).

Campania electorală pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie va începe la data de 1 noiembrie, ora 00:00, și se încheie la data de 30 noiembrie 2024, ora 7:00.

”După încheierea campaniei electorale la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților, continuarea propagandei electorale care se referă exclusiv și neechivoc la alegerile pentru președintele României din acest an nu constituie continuare a propagandei electorale după încheierea campaniei electorale la alegerile parlamentare”, subliniază BEC în decizie, conform Agerpres.

Decizia BEC pentru desfășurarea campaniei electorale la prezidențiale

Biroul Electoral Central (BEC) pentru alegerea Președintelui României din anul 2024 a adoptat o decizie privind măsuri pentru buna desfășurare a campaniei electorale la prezidențiale.

Astfel, la alegerile prezidențiale din acest an, campania electorală începe la data de 25 octombrie, ora 00:00, și se încheie la data de 23 noiembrie, ora 7:00.

În eventualitatea organizării unui al doilea tur de scrutin, campania electorală începe de la data aducerii la cunoștință publică a zilei votării și se încheie la data de 7 decembrie, ora 7:00.

BEC precizează că este interzisă continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale.

De asemenea, ”după încheierea campaniei electorale la alegerile pentru Președintele României din anul 2024, continuarea propagandei electorale care se referă exclusiv și neechivoc la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților din acest an nu constituie continuare a propagandei electorale după încheierea campaniei electorale la alegerile prezidențiale din anul 2024”, mai menționează BEC în decizie. Citește articolul complet aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel