Campania lui Biden a depășit campania lui Trump în donații și cheltuieli în iunie

foto: Agerpres via Reuters
foto: Agerpres via Reuters

Campania electorală a președintelui Joe Biden a strâns și cheltuit mai mulți bani decât cea a rivalului său, Donald Trump, luna trecută, conform dezvăluirilor publicate sâmbătă, care au arătat că fondurile președintelui au crescut semnificativ chiar și după o prestație dezastroasă la dezbateri.

Contul principal al campaniei lui Biden, democrat, a încasat 64 de milioane de dolari în iunie și a cheltuit 59 de milioane de dolari, în mare parte pe reclame electorale, încheind luna cu 95 de milioane de dolari în bancă, conform unui document depus la Comisia Electorală Federală.

Contul principal al republicanului Trump a raportat că a strâns 21 de milioane de dolari în iunie și a cheltuit aproximativ 10 milioane de dolari, având 128 de milioane de dolari în numerar la sfârșitul lunii.

Biden, în vârstă de 81 de ani, a strâns peste 5 milioane de dolari în cele trei zile următoare dezbaterii din 27 iunie împotriva lui Trump, în vârstă de 78 de ani, în care președintele a bâlbâit frecvent și nu a reușit să conteste energetic atacurile lui Trump, care au inclus numeroase afirmații false. Totuși, în luna iulie, Biden s-a confruntat cu un val de apeluri din partea legiuitorilor democrați să se retragă din cursă, iar strângerea de fonduri a stagnat până acum.

Biden și Trump sunt într-o cursă strânsă în sondajele naționale, deși Trump a condus în mai multe sondaje în statele-cheie care ar putea determina câștigătorul alegerilor prezidențiale din 5 noiembrie.

De la începutul lunii iulie, 35 de democrați din Congres au cerut public lui Biden să renunțe la candidatura sa pentru realegere, mulți invocând vârsta sa înaintată și dificultățile întâmpinate pe scena dezbaterii. Mai multe evenimente de strângere de fonduri pentru Biden sunt, aparent, suspendate, deoarece unii donatori importanți l-au îndemnat pe Biden să se retragă.

În cazul în care Biden va ieși din cursă, controlul fondurilor campaniei sale ar putea trece la partenera sa de cursă, vicepreședinta Kamala Harris, dacă aceasta devine candidata Partidului Democrat. Alternativ, Biden ar putea transfera fondurile către Partidul Democrat, care este deja un mare colector de fonduri pentru eforturile sale de realegere și a raportat strângerea a 39 de milioane de dolari cu principalul său grup de strângere de fonduri în iunie.

Contul principal de strângere de fonduri al Partidului Republican al lui Trump a strâns 67 de milioane de dolari în luna iunie. Trump a strâns mai mulți bani decât Biden în luna mai, când susținătorii fostului președinte au intensificat donațiile în preajma condamnării sale din 30 mai pentru acuzații de fraudă în afaceri, un caz pe care Trump l-a criticat, fără dovezi, ca fiind motivat politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel