Campanie de vaccinare anti-poliomielită, în nordul Fâșiei Gaza

FOTO cu rol ilustrativ: Freepik
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik

În luna august a fost confirmat primul caz de poliomielită din Gaza, după 25 de ani, iar campania de vaccinare vizează peste 640.000 de minori sub 10 ani.

Campania de vaccinare împotriva poliomielitei care vizează copiii din Gaza a început marți în nordul teritoriului palestinian, a declarat marți Organizația Mondială a Sănătății (OMS), deși un convoi care transporta combustibil și experți a fost ”împiedicat”, relatează AFP.

Citește și: Situație ”mai mult decât catastrofală” în Gaza, după ce rațiile alimentare nu au mai putut fi distribuite. ONU: Facilitățile medicale, asediate de peste o săptămână

Peste 600.000 de copii sub 10 ani, vizați de campania de vaccinare

După descoperirea primului caz de poliomielită în Gaza după 25 de ani, la 1 septembrie a început o campanie de amploare, cu ”pauze umanitare” vizând 640.000 de copii cu vârsta sub zece ani.

După centrul și sudul Fâșiei Gaza, campania se deplasează în nord ”în perioada 10-12 septembrie”, a declarat un purtător de cuvânt al OMS, Tarik Jasarevic.

Obiectivul este de a preveni răspândirea poliovirusului derivat dintr-o tulpină vaccinală de tip 2 (cVDPV2 sau cVDPV2 în limba engleză). Copiii urmează să primească două picături de vaccin nOPV2, administrate la intervale de patru săptămâni.

Maher Shamiya, ministrul adjunct al Sănătății în Fâșia Gaza, a declarat pentru AFP că 230 de echipe lucrează pentru a distribui vaccinuri și că a existat deja ”o participare semnificativă a familiilor care doresc să-și vaccineze copiii”, informează Agerpres.

Citește și: Primul caz de poliomielită, confirmat în Gaza, după 25 de ani

Ministerul Sănătății din Gaza a raportat în august un prim caz de poliomielită în ultimii 25 de ani pe teritoriul palestinian devastat de războiul dintre Israel și mișcarea islamistă palestiniană Hamas și afectat de un dezastru umanitar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel