Campioana care a trecut vama Isaccea cu un troller. Patrick Andre de Hillerin: "Am aflat după câteva ore" 

Jurnalistul Patrick André de Hillerin a vorbit despre momentul în care a văzut-o pe jucătoarea de tenis Dayana Yastremska trecând fugind de război și trecând vama Isaccea. 

Totul se întâmpla în urmă cu doi ani. Hillerin își amintește că era un contraast mare între grupurile care erau în acel moment la punctul de trecere al frontierei. 

"Pe 25 februarie 2022, a doua zi de la începerea invaziei rusești în Ucraina, eram în vama Isaccea, privind sutele de refugiați ucraineni pe care-i aducea bacul de la Orlivka la fiecare 4 ore.

La un moment dat, privind sutele de refugiați ucraineni pe care-i aducea bacul de la Orlivka la fiecare 4 ore. La un moment dat, îmi atrag atenția două grupuri mici care așteptau să treacă frontiera: o mamă cu doi băieți de aproximativ 10 și 12 ani și patru fete, dintre care cea mai mare părea să aibă cam 20 de ani.

Era un contrast destul de mare între cele două grupuri: mama căra două trollere mari, bagajele familiei, iar băieții aveau câte un rucsac și cărau, fiecare, câte un computer și câte un monitor. Asta consideraseră ei că trebuie să ia în bejenie: computerele care, probabil, le erau utile și pentru școală.

În celălalt grup, cele patru fete, îmbrăcate fancy, duceau după ele tot niște trollere, vizibil mai scumpe, și o geantă mare pentru rachete de tenis. Mai apucaseră să treacă și prin duty-free-ul din Orlivka și să-și cumpere niște parfumele, niște ciocolățele.

Într-o parte îi aveam pe puștii care se chinuiau cu computerele alea învechite, în alte pe fetișcanele alea cam fandosite și care, credeam eu, trăiau pe altă lume, fugind de război fără să renunțe la micile răsfățuri și la chestia aia cu tenisul, o fiță de bogătași.

Fata cea mai mare din grup, am aflat după câteva ora, era Dayana Yastremska, una dintre cele mai promițătoare jucătoare de tenis ale Ucrainei, semifinalistă, anul acesta, la Australian Open," a scris Patrick André de Hillerin pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel