Campionul mondial Ott Tanak va pilota pentru o nouă echipă

Pilotul estonian Ott Tanak, care a cucerit anul acesta primul său titlu în Campionatul Mondial de raliuri (WRC), se va despărţi de echipa Toyota pentru a concura sub culorile Hyundai în sezoanele 2020 şi 2021, informează AFP.

"Viziunea pe care Andrea (Adamo, directorul Hyundai) a expus-o este foarte promiţătoare şi răspunde propriilor mele ambiţii pentru viitor. Este o mare onoare pentru mine că am ocazia să mă alătur echipei în acest stadiu incitant al carierelor noastre", a precizat Tanak (32 ani) într-un comunicat.

În cele 14 etape ale sezonului 2020 din WRC, Hyundai îl va alinia pe estonian şi pe copilotul acestuia, Martin Jaerveoja, alături de echipajul compus din belgienii Thierry Neuville, vicecampionul mondial din 2013, 2016, 2017 şi 2018, şi Nicolas Gilsoul.

Multiplul campion mondial francez Sebastien Loeb şi spaniolul Dani Sordo "vor împărţi a treia maşină pe parcursul anului", aşa cum s-a întâmplat şi în 2019, potrivit Hyundai.

Echipa sud-coreeană, cu sediul la Alzenau (Germania), rămâne în discuţii cu norvegianul Andreas Mikkelsen şi cu irlandezul Craig Breen pe tema unei eventuale colaborări în WRC, în 2020".

Tanak a cucerit titlul mondial în acest sezon, detronându-l pe sextuplul campion mondial francez Sebastien Ogier (Citroen), duminică, la finalul Raliului Cataloniei, Până la finalul sezonului a mai rămas de disputat o singură cursă, în Australia, între 14 şi 17 noiembrie.

Sezonul 2020 va debuta cu Raliul Monte Carlo (23-26 ianuarie) şi se va încheia cu Raliul Japoniei, programat în perioada 19-22 noiembrie.

În afara Japoniei, alte două doi etape îşi vor face revenirea în calendarul WRC: Kenya (16-19 iulie) şi Noua Zeelandă (3-6 septembrie).
AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel