Canada „nu va fi intimidată” de China, spune premierul Trudeau

Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres

Relațiile Canada-China au atins un nou minim pe fondul expulzărilor diplomatice legate de presupusa imixtiune chineză.

Canada „nu va fi intimidată” de China, a declarat prim-ministrul Justin Trudeau, după ce guvernul chinez a declarat că expulzează un diplomat canadian într-o mișcare de tip „tit-for-tat”, legată de acuzațiile că Beijingul a încercat să intimideze un parlamentar canadian și familia sa, conform Al Jazeera.

Trudeau a spus că guvernul său a luat decizia de a-l expulza pe Zhao Wei, un diplomat chinez cu sediul la Toronto, din țară săptămâna aceasta, după „o analiză atentă”.

Câteva ore mai târziu, Beijingul a anunțat că o va expulza pe Jennifer Lynn Lalonde, consulul canadian la Shanghai, într-o „contramăsură reciprocă”.

„Înțelegem că există represalii, dar nu ne vom lăsa intimidați. Vom continua să facem tot ce este necesar pentru a menține canadienii protejați de interferența străină”, a spus Trudeau, adăugând că guvernul său a considerat că Beijingul ar putea lua măsuri de represalii.

„Dar am decis că trebuie să mergem înainte într-un mod responsabil pentru a transmite un mesaj foarte clar că nu vom accepta imixtiunea străină și, indiferent de alegerile viitoare pe care le vor face, nu vom fi intimidați”, a spus premierul canadian.

„Și mai mult, ne vom asigura că Republica Populară Chineză continuă să vadă – împreună cu alte țări care se implică în interferențe străine – că luăm acest lucru extraordinar de în serios”, a mai zis Trudeau.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel