Cancelarul austriac avertizează că războiul din Ucraina ar putea scăpa de sub control

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

După remarcile președintelui francez conform cărora trupele terestre în Ucraina nu ar trebui excluse, Karl Nehammer avertizează împotriva căderii „în războaie care apoi se transformă într-o mare tragedie”.

Cancelarul Austriei a avertizat că situația din Ucraina ar putea scăpa de sub control, într-un avertisment venit după ce Franța a declarat că desfășurarea de trupe terestre acolo ar trebui să rămână o opțiune.

"Este încă important să prevenim un război major, un al treilea război mondial", a declarat Karl Nehammer pentru televiziunea publică austriacă ORF miercuri seara, avertizând asupra unei "spirale de escaladare care nu mai poate fi controlată" în războiul dintre Rusia și Ucraina.

Remarca sa din interviu a venit după o declarație a președintelui Emmanuel Macron, conform căreia desfășurarea de trupe terestre în Ucraina nu ar trebui exclusă - o opinie despre care Nehammer a subliniat că nu reprezintă "o opinie majoritară".

Referindu-se la istoria Austriei, Nehammer a avertizat că "poți să te împiedici și să ajungi în războaie care apoi se transformă într-o mare tragedie".

Pe lângă susținerea pentru Ucraina, el a solicitat și eforturi diplomatice: "Sunt necesare soluții noi pentru încheierea conflictului".

De asemenea, el a subliniat necesitatea ca țările din afara "ecoului occidental", în special China și India, să contribuie la obținerea unei soluții pașnice la conflictul în desfășurare, "deoarece aceste țări au o mare influență asupra președintelui rus Vladimir Putin".

"Trebuie să discutăm cu țările BRICS pe picior de egalitate", a spus Nehammer, adăugând că Austria poate servi drept o punte de contact în acest efort.

După un summit la Paris în sprijinul Ucrainei, Macron a declarat luni: "Nu există azi un consens că trupele terestre ar trebui desfășurate într-un mod oficial, acceptat și aprobat. Dar nimic nu ar trebui exclus."

"Vom face tot ce este necesar pentru a ne asigura că Rusia nu poate câștiga acest război", a adăugat el.

Tot luni, premierul slovac Robert Fico a avertizat împotriva unei escaladări în conflictul din Ucraina.

Într-o declarație pentru presă în capitala țării sale, Bratislava, Fico a spus că unii membri NATO și UE iau în considerare trimiterea propriilor soldați în Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel