Cancelarul german, despre "viziunea foarte imperialistă" a Rusiei: O situaţie serioasă şi foarte ameninţătoare

Foto: Facebook Olaf Scholz
Foto: Facebook Olaf Scholz

Cancelarul german califică "viziunea foarte imperialistă" a Rusiei drept "extrem de ameninţătoare".

Cancelarul german Olaf Scholz a acuzat Rusia că a atacat Ucraina "dintr-o viziune foarte imperialistă" asupra lumii şi a insistat că trebuie subliniat foarte clar că scopul Rusiei a fost de a captura teritorii prin intermediul războiului, transmite Agerpres, citând dpa.

"Nu putem şi nu vom accepta acest lucru", a declarat Scholz participanţilor la o reuniune găzduită la Dusseldorf de grupul parlamentar al landului Renania de Nord-Westfalia.

"Aceasta este într-adevăr o situaţie serioasă şi foarte, foarte, foarte ameninţătoare", a spus Scholz, adăugând că lumea liberă, care a făcut front comun, are dreptate să impună rapid sancţiuni eficiente împotriva Rusiei.

Olaf Scholz: Inclusiv ucrainenii rusofoni se opun acestei invazii



Scholz a apreciat că preşedintele rus Vladimir Putin nu a anticipat că ucrainenii vor să aibă propria lor naţiune şi că şeful de la Kremlin şi armata sa se vor confrunta cu rezistenţa ucraineană. "Inclusiv ucrainenii rusofoni se opun acestei invazii", a subliniat Scholz.

Cancelarul german a amintit că a vorbit de multe ori cu Putin şi că ştie că acesta este un politician care se concentrează pe geopolitică. Scholz a calificat drept greşită această abordare, avertizând că accentul pe frontierele istorice ar duce la război în Europa.

Succesele de securitate din ultimele decenii includ integritatea şi inviolabilitatea frontierelor europene, a remarcat Scholz, adăugând că acestea au fost confirmate inclusiv prin decizii comune cu Rusia. Cancelarul german a făcut apel la o refacere a consensului conform căruia graniţele nu mai trebuie mutate. 

Zelensky, primul mesaj după negocierile de la Istanbul: Semnalele sunt pozitive, dar nu vedem niciun motiv să credem 

Semnalele venind din discuţiile ruso-ucrainene de marți din Turcia sunt "pozitive", dar Ucraina nu "intenţionează să-şi relaxeze" eforturile militare, a declarat președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

"Putem spune că semnalele pe care le auzim în cadrul negocierilor sunt pozitive, dar nu ne fac să uităm exploziile sau obuzele ruse", a spus el într-un mesaj video postat pe conturile sale de socializare. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Știri recomandate
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel