Cancelarul german Olaf Scholz, acuzat de amestec în alegerile poloneze

foto: Freepik
foto: Freepik

Cancelarul german este acuzat de amestec în alegerile poloneze după declaraţiile privind scandalul vizelor pentru migranţi.

Cancelarul german Olaf Scholz a cerut clarificări din partea Varșoviei cu privire la acuzațiile referitoare la vizele acordate migranților, iar ministrul de externe Zbigniew Rau a declarat că aceasta reprezintă o încercare de a interveni în campania electorală din Polonia, informează Agerpres.

Migrația a devenit un subiect central al campaniei înaintea alegerilor din 15 octombrie.

Guvernul a fost acuzat de partidele de opoziție în această lună că ar fi colaborat într-un sistem în care migranții obțineau vize poloneze într-un ritm accelerat fără verificările adecvate, după ce plăteau intermediarilor.

Declarații controversate

Sâmbătă, cancelarul german Olaf Scholz a declarat că această chestiune necesită clarificări și a sugerat că Germania ar putea lua măsuri privind controalele la frontiera cu Polonia.

"Competența cancelarului german cu siguranță nu privește proceduri aflate în desfășurare în Polonia", a scris ministrul de externe Rau pe platforma de social media X duminică seară.

"Declarațiile cu privire la acest subiect sugerează o tentativă de amestec în afacerile interne ale statului polonez și în campania electorală în desfășurare din Polonia", a adăugat el.

Zbigniew Rau i-a cerut cancelarului german "să respecte suveranitatea Poloniei și să se abțină de la declarații care afectează relațiile bilaterale".

Anterior, comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson a cerut clarificări asupra acestei chestiuni și a solicitat Poloniei să răspundă acuzațiilor conform cărora nu mai puțin de 350.000 de migranți ar fi obținut vize Schengen în consulatele poloneze prin intermediari.

Într-o scrisoare adresată Comisiei Europene, guvernul Poloniei a susținut că afacerea este exagerată de media pentru a discredita statul înaintea alegerilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel