Cancelarul Scholz vrea pedeapsă severă pentru atacatorul de la Solingen

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, cere ca autorul atacului sângeros de la Solingen să fie aspru pedepsit.

Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a cerut sâmbătă ca autorul atacului cu cuțit comis vineri la festivalul din orașul Solingen, soldat cu trei morți, să fie aspru pedepsit, promițând în același timp sprijin orașului din vestul Germaniei, relatează dpa, scrie Agerpres.

Autoritățile germane au anunțat că trei persoane au fost ucise, o femeie și doi bărbați, și alte opt au fost rănite, cinci dintre ele grav, în urma atacului de vineri seara, când un bărbat a înjunghiat persoane la întâmplare cu un cuțit. Nu au fost oferite informații despre identitatea persoanelor rănite sau starea lor actuală.

”Nu putem accepta așa ceva în societatea noastră și nu ne vom obișnui niciodată cu asta. Trebuie să acționăm cu toată rigoarea legii”, a afirmat Scholz în timpul unui eveniment la Stahnsdorf, landul Brandenburg, lângă Berlin.

Descriind atacul drept o ”crimă oribilă”, Scholz a cerut ca legea să fie aplicată pe deplin. ”Vom ajuta, de asemenea, orașul și locuitorii săi cu tot ce avem la dispoziție”, a mai spus el.

”Sperăm ca viețile celor răniți să fie salvate. Suntem alături de rudele răniților și a celor decedați, și alături de întreg orașul”, a mai spus el.

Potrivit polițiștilor, ”autorul” a fugit de la locul faptei și este încă în libertare, afirmând că, în opinia lor, înjunghierile au fost executate de un atacator izolat, relatează Sky News.

Ministrul de Interne, ”șocat profund”

La rândul său, ministrul de interne german Nancy Faeser a declarat că autoritățile germane fac tot posibilul pentru găsirea autorului ”atacului brutal” din Solingen și pentru a clarifica motivul crimei.

Poliția din landul Renania de Nord Westfalia (NRW) a primit sprijinul guvernului federal, a spus ea, adăugând că ea s-a aflat în contact permanent cu ministrul de interne al NRW, Herbert Reul.

”Atacul brutal comis la festivalul din orașul Solingen ne-a șocat profund. Deplângem viețile celor care au fost uciși într-un mod îngrozitor”, a mai spus Faeser.

Oamenii s-au adunat pentru ”Festivalul Diversității”, care a început vineri, pentru a marca cea de-a 650-a aniversare a orașului de 160.000 de locuitori.

Festivalul ar fi trebuit să se desfășoare până duminică, mai multe scene din oraș oferind atracții precum muzică live, cabaret și acrobație

Reamintim că în urma atacului din iunie, când un polițist în vârstă de 29 de ani a fost înjunghiat în orașul Mannheim în timpul unui atac asupra unei manifestații de dreapta, guvernul german și-a propus să înăsprească normele privind cuțitele care pot fi purtate în public prin reducerea lungimii permise.

Citește și: Atac armat asupra unui autobuz școlar în Pakistan: Două fete ucise și cinci copii răniți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel