CANCER. Alimentul care cauzează, întreține și agravează maladia

Un studiu efectuat timp de  9 ani a tras linie și a dat verdict crunt:  celulele canceroase au nevoie de zahăr pentru a crește și pentru a se dezvolta.

Nature Communications a publicat rezultatul unui studiu care s-a desfășurat pe parcursul a nouă ani, studiu menit să demonstreze efectele asupra  metabolismului. Astfel, aproape toate celulele din corp au nevoie de energie, pe care și-o iau din alimente. Dar și celulele canceroase au nevoie de zahăr pentru a crește. Ele absorb mult mai multă glucoză decât celulele sănătoase și procesul de transformare a glucozei în acid lactic este mult mai mare, potrivit doctorulzilei.ro.

Cercetătorii  numesc acest proces "efectul Warburg" și spun că are legătură cu creșterea accelerată a celulelor canceroase, dar nu se știe deocamdată dacă acest efect este simptom sau cauză pentru cancer.

S-a propus tăierea de pe listă a zahărului, ca să nu mai hrănească celulele canceroase, dar nu există posibilitatea de a trimite energie doar la celulele sănătoase.

[citeste si]

De aceea, mecanismul biologic din spatele metabolismului glucozei este important. Acolo e cheia "înfometării" celulelor cancerigene, în timp ce cele sănătoase să funcționeze. Încă nu s-a ajuns acolo, dar acest studiu i-a dus pe cercetători cu un pas mai aproape.

"Studiile noastre au arătat cum consumul constant de zahăr hrănește celulele cancerigene și le dezvoltă", a declarat cercetătorul Johan Thevelein, de la Universitatea de prestigiu Leuven, Belgia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel