Experții în cancerul de piele au speranțe după ce un medicament nou a fost aprobat de Administrația Medicamentelor și Alimentelor (FDA) din SUA.
Este un nou medicament împotriva melanomului, care "stimulează sistemul imunitar", informează, sâmbătă, EFE.
"Medicamentul a fost aprobat în mod accelerat pentru că are efecte benefice asupra pacienților cu melanom, care este un tip de cancer de piele cu efecte durabile", a declarat Antoni Ribas, cercetător de origine spaniolă la UCLA.
Comercializarea medicamentului Pembrolizumab a fost aprobată la 4 septembrie de FDA, care l-a calificat drept o "terapie de avangardă" și care va fi produs sub numele de Keytruda.
În fruntea unei echipe de 26 de medici, dintre care 6 de origine hispanică, Ribas a început la sfârșitul anului 2011 testele de imunoterapie intravenoasă, având la bază noul medicament identificat ințial ca MK-3475. Testele realizate pe un eșantion de 600 de voluntari au relevat că o treime dintre pacienții cu cancer la plămâni, ficat, sau oase, au înregistrat un regres al bolii și cu timpul starea lor s-a îmbunătățit.
Tom Stutz, în vârstă de 74 de ani și unul din cei 600 de voluntari care a participat la studiu, a fost diagnosticat în 2011 cu un melanom localizat inițial pe spate, care s-a extins apoi la ficat și plămânii. După administrarea MK-3475, starea lui s-a îmbunătățit, în proporție de 90 la sută, cu tratamente de trei ori pe săptămână.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu
de Roxana Neagu
de Roxana Neagu