Când apare Paxlovid în România și cine îl poate lua. Cum acționează nirmatrelvir și ritonavir, substanțele din Paxlovid. Rafila: S-a semnat contractul

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Când va fi disponibil Paxlovid în România? Alexandru Rafila a dat răspunsul întrebat de DC Medical. 

Recent, invitat în cadrul dezbaterii DC Media Group, "Cum ne pregătim pentru noul sezon epidemic? Alertă de gripă, viroze, pneumonii", ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a explicat cât de pregătit este sistemul sanitar pentru noul sezon epidemic și cum gestionăm suprapunerea infecțiilor respiratorii precum: viroze, gripa și COVID-19.

Alexandru Rafila ne-a declarat că Ministerul Sănătății va încheia achiziția unui antiviral contra COVID-19 și că de anul acesta, infecțiile cu SARS-CoV-2 vor avea un nou inamic, antiviralul Paxlovid.

"În mod evident, lucrurile astea țin de fiecare unitate sanitară să se pregătească. Noi o să încheiem acum achiziția unui antiviral, care poate fi folosit în infecția cu noul coronavirus, Paxlovid. Și, în mod evident, cazurile care necesită această medicație, nu pentru toată lumea, pentru că totuși, medicația antivirală presupune anumite limitări, nu este o medicație de uz extins, va fi la dispoziția pacienților care vor avea nevoie de așa ceva", a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

Paxlovid este un medicament utilizat în tratamentul infecției cu virusul SARS-CoV-2, care provoacă boala COVID-19. Acesta este un antiviral dezvoltat de compania farmaceutică Pfizer și conține două substanțe active principale: nirmatrelvir și ritonavir, care funcționează împreună pentru a inhiba replicarea virusului în organism.

Paxlovid este o pilulă antivirală orală care poate fi luată pentru a ajuta pacienții cu risc crescut să nu se îmbolnăvească atât de grav încât să necesite spitalizarea.

În noiembrie 2021, Paxlovid a primit aprobarea de urgență din partea Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) a Statelor Unite, în contextul pandemiei de COVID-19.

Când va fi disponibil Paxlovid în România. Alexandru Rafila, răspuns pentru DC Medical

În plus, ministrul Sănătății a adăugat că de această nouă medicație, Paxlovid, vor beneficia pacienții care au nevoie și nu va fi o medicație de uz extins.

Luni, 9 octombrie, prezent la Spitalul Municipal Codlea, județul Brașov, ministrul Sănătății a spus că antiviralul Paxlovid va fi disponibil în curând în România.

"Acest antiviral va fi disponibil la recomandarea medicului care tratează pacientul, în funcție de gravitatea formei de boală pe care o are și de eventualele complicații pe care le are pacientul", a declarat ministrul Alexandru Rafila, în exclusivitate pentru DC Medical.

Întrebat când va fi disponibil acest medicament antiviral în România, ministrul Alexandru Rafila a răspuns că "foarte curând, pentru că deja s-a semnat contractul".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel