Când "ceasul rău" nu ține cont de... conturi. Dan Petrescu și echipajul din submersibilul Titan, moarte la indigo cu a magnatului Mike Lynch

foto: Freepik
foto: Freepik

Moartea nu iartă pe nimeni. Nefastul nu face selecție. Când vine ziua neagră, vine pentru toți, săraci sau bogați.

Zilele acestea, lumea a fost zguduită de o tragedie care a picat ca un trăsnet. Potrivit The Independent, iahtul de lux „Bayesian”, care transporta 22 de persoane a fot efectiv înghițit în urma unei furtuni de pe coasta Siciliei. Vasul s-a scufundat în jurul orei 5 dimineața, ora locală, pe 19 august, la aproximativ o jumătate de milă de coasta Porticello. În imaginile alb-negru surprinse, se poate vedea catargul înalt al ambarcațiunii, în timp ce ploaia torențială cade în prim-plan.

În urma cumplitului eveniment, magnatul britanic Mike Lynch și-a pierdut viața, alături de alte persoane, inclusiv fiica sa de 18 ani, încă de negăsit. 

Youtube video image

După ce a co-fondat compania britanică de tehnologie Autonomy în 1996 și a finanțat mai multe startup-uri de succes, omul de afaceri a fost văzut de unii ca echivalentul britanic al fondatorului Microsoft, Bill Gates.

Soartă trasă la indigo

Iahtul scufundat al magnatului care a sfârșit în adâncuri ne aduce aminte și de submersibilul Titan care, într-o încercare de a ajunge la epava Titanicului, a făcut implozie la puțin timp după ce se lansase în misiunea subacvatică. În iunie anul trecut, după lungi căutări, a fost găsit un „câmp de resturi” în apropierea epavei Titanicului, în zona de căutare a submersibilului Titan. Rămășițele celor cinci au fost găsite de robotul de producție canadiană Horizon Arctic, potrivit celor declarate pe atunci de Garda de Coastă.

Submersibilul Titan, lung de 6,7 metri şi operat de compania americană OceanGate Expeditions, şi-a început coborârea fără probleme, dar ulterior a pierdut contactul cu nava sa de sprijin de la suprafaţă aproape de sfârşitul a ceea ce ar fi trebuit să fie o scufundare de două ore până la Titanicul afla la 3.800 adâncime pe fundul oceanului.

Printre cei care se aflau la bordul submersibilului se numără miliardarul şi aventurierul britanic Hamish Harding, în vârstă de 58 de ani, şi omul de afaceri de origine pakistaneză Shahzada Dawood, în vârstă de 48 de ani, împreună cu fiul său Suleman, în vârstă de 19 ani, ambii cetăţeni britanici. Exploratorul francez Paul-Henri Nargeolet, în vârstă de 77 de ani şi Stockton Rush, fondatorul OceanGate, erau, de asemenea, la bord.

Dan Petrescu a pierit în condiții asemănătoare

Miliardarul român Dan Petrescu, despre care Ion Țiriac zicea că e mai bogat decât el, a sfârșit tragic în 2021, la numai 68 de ani. Omul de afaceri a părăsit această lume împreună cu familia nu în adâncuri, ci în urma unui accident aviatic de proporții. Avionul în care se afla alături de alte 7 persoane s-a prăbușit lângă Milano, într-o suburbie din nordul Italiei.

Potrivit Corriere della Sera, printre victime se numără și soția sa, de 65 de ani, născută în România, cu cetățenie franceză, dar și fiul său de 30 de ani, Dan Ștefan Petrescu, născut la München și, de asemenea, cu dublă cetățenie.

La comanda aeronavei se afla chiar marele afacerist, fiind și proprietarul avionului pe care-l achiziționase în 2015. A fost unul dintre cei mai bogați oameni din țară, proprietar de hipermarketuri și galerii comerciale (Metro și Real), cu dublă cetățenie română și germană. Deținea peste 150 de apartamente, vile și spații comerciale, iar averea lui era estimată la peste 1 miliard de euro. Partener al lui Ion Țiriac, cu active estimate la aproximativ 3 miliarde de euro, Petrescu s-a mutat în Germania pentru a scăpa de regimul lui Nicolae Ceaușescu și s-a întors în țară după 1989. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel