Când cresc pensiile. Raluca Turcan: Se anunţă şi nu se discută!

Sursa foto: Facebook Raluca Turcan
Sursa foto: Facebook Raluca Turcan

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a făcut noi declarații referitoare la majorarea pensiilor.

"Eu, ca ministru, mi-am asumat să demarez şi să duc la bun sfârşit o reformă complexă a pensiilor prin care să eliminăm inechităţile care există în sistemul de pensii, să legăm pensiile de contributivitate, să venim cu o variantă în care să crească mai mult pensiile mai mici, astfel încât să fie micşorat decalajul între cea mai mică pensie şi cea mai mare pensie. În paralel, am început acel proces de digitalizare a tuturor celor 5 milioane de pensii, astfel încât un om aflat în pensie sau care vrea să intre la pensie să îşi acceseze propriul dosar.

Alaltăieri, am lansat procedura de angajare a încă 1000 de oameni în casele judeţene de pensii pe perioadă determinată, oameni care să aibă competențe digitale şi de cunoaștere a sistemului de pensii şi care să intre în acest proces de sisif în care sute de mii de dosare cu şină să aibă toate datele băgate în format electronic, inclusiv adeverinţe care să confirme perioadele de contributivitate.

În privinţa creşterii pensiilor, termenul asumat de noi pentru recalcularea pensiilor este începutul lui 2023. Asta nu înseamnă că, în materie de majorare de pensii, nu se întâmplă nimic până atunci. Noi rămânem pe actuala lege a pensiilor până în 2023 şi, dacă lucrurile merg bine în economie, atunci se va aplica actuala lege şi pensiile vor fi indexate cel puţin cu rata inflaţiei", a spus Raluca Turcan, în emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

"Nu mă veți auzi făcând speculaţii"

Întrebată dacă pensionarii vor primi cei 5,1% anul acesta, rata inflaţiei fiind de 5.1% în luna iulie, ministrul Muncii a mai spus: "În momentul în care se majorează pensiile, se anunţă şi nu se discută. Nici în această seară şi nici în alte zile şi întâlniri nu mă veți auzi făcând speculaţii cu ziua în care vor crește pensiile și cu cât. Suntem în vigoare pe actuala lege a pensiilor care prevede indexarea pensiilor, la începutul anului, cel puţin cu rata inflaţiei. Rămânem pe legea în vigoare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel