Urmărește emisiunea live


Când devin migdalele periculoase. Consumul în exces te poate "otrăvi"

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Se știe despre migdale că au beneficii de necontestat pentru sănătate și că sunt recomandate în special celor care vor să se îngrijească de siluetă. Însă la fel de recomandată este şi moderaţia, altfel riscăm să ne confruntăm cu efecte secundare care ne pot pune viaţa în pericol.

Deși compușii sănătoși din migdale le fac o gustare ideală pentru practicanţii de fitness sau cei care doresc să fie în cea mai bună formă fizică, trebuie avut în vedere şi faptul că deliciosul snack, aparent "nevinovat", poate deveni toxic dacă este mâncat în exces.

Iată doar câteva din situaţiile neplăcute în care poţi ajunge dacă uiţi să te opreşti din ronţăit migdale:

Alergii

Deși, de regulă, migdalele sunt sigure pentru consum, uneori pot provoca alergii, unele chiar severe. Dacă ştiţi că sunteţi alergic la nuci sau alune sau la orice din categoria oleaginoase, e bine să evitați migdalele. Simptomele comune ale alergiei cauzate de consumul de migdale includ usturime în gât, disconfort în cavitatea bucală, înţepături la nivelul buzelor şi limbii şi chiar fața umflată. Nu este exclus să intraţi şi în şoc anafilactic, în cel mai rău caz, care poate fi fatal. Aşa că mare atenţie!

Disconfort abdominal şi constipaţie

Bogate în fibre dietetice, migdalele pot provoca constipație. Persoanele care nu se hidratează suficient în momentul în care consumă migdale în cantități mari sunt mai predispuse la constipație. De asemenea, consumul de migdale în exces poate crește riscul apariţiei mai multor probleme gastrointestinale cum ar fi balonarea și diareea.

Creșterea în greutate

Cei mai mulţi se întreabă dacă migdalele îngrașă. Ei bine, o porție de 30 de grame de migdale conține aproximativ 160 de calorii. Deși consumul a 20-25 de sâmburi de migdale este chiar indicat de către medici, consumarea lor pe lângă alimente nesănătoase sau procesate ne poate aduce kilograme în plus. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele sedentare. 

Specialiștii spun că aproximativ 30 de grame de migdale pe zi sunt suficiente pentru a asigura un aport de nutrienți și a nu avea efecte secundare. De asemenea, este recomandat să consumăm migdale crude în loc de migdale prăjite, pentru a menține profilul nutrițional optim, arată Pinkvilla. Puteți ţine migdalele la înmuiat peste noapte pentru a spori efectul antioxidant şi a le face mai "proteice" decât sunt deja.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel