Când elevii calcă strâmb, părinţii ar trebui să plătescă

elevi_violenti_bataie
elevi_violenti_bataie

Părinţii trebuie să suporte consecinţele faptelor antisociale ale elevilor, aşa cum cadrele didactice trebuie sancţionate dacă lovesc sau jignesc elevii, susţine Daniel Botezatu, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoșani, citat de Evenimentul.

Autor: Adi Stroescu

elevi_violenti_bataieAdjunctul educaţiei botoşănene a declarat că dascălii nu trebuie să se teamă de proiectul privind sancţionarea cu amendă a cadrelor didactice care sunt violenţi fizic sau verbal cu elevii.

„Eu consider că este o măsură benefică. De ce să ne temem noi, cadrele didactice, că apare o asemenea măsură? Cadrele didactice care îşi văd de treabă nu au de ce să se teamă”, a spus Botezatu.

Măsura a stârnit reacţii vehemente în rândul cadrelor didactice din judeţul Botoşani, potrivit Mariei Ţiprigan, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar, care a declarat că profesorii se simt jigniţi şi că va solicita sprijinul parlamentarilor de Botoşani pentru a nu se adopta un asemenea proiect.

În replică, Daniel Botezatu a precizat că sindicatele nu ar trebui să se implice.„Sindicatele au altă menire, de a apăra drepturile cadrelor didactice din alte puncte de vedere”, a declarat inspectorul general adjunct. El a adăugat că şi elevii ar trebui pedepsiţi pentru faptele lor, iar cum scăderea notei la purtare nu prea îi sperie, o soluţie ar fi sancţionarea părinţilor.

„Atât timp cât învăţământul până la clasa a X-a inclusiv este obligatoriu, o soluţie este scăderea notei la purtare, dar se pare că nu este eficient. Să vedem când va intra în vigoare acel aspect al legii care spune că pentru faptele copiilor pot fi sancţionaţi părinţii, fie amendaţi, fie să facă muncă în folosul comunităţii. Probabil, va fi o pârghie eficientă”, a conchis Botezatu.

Citeşte şi:

Un elev băcăuan a fost amendat de poliţie după ce şi-a făcut profesoara comunistă

Elev de clasa a IX-a, bătut de un jandarm în curtea școlii la cererea profei de religie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel