Când îl va primi Biden pe premierul spaniol la Casa Albă

Foto: Freepik
Foto: Freepik

În cadrul acestei vizite va fi abordată "aprofundarea legăturilor istorice" dintre cele două ţări, aliate în cadrul NATO.

Preşedintele american Joe Biden îl va primi pe 12 mai, la Casa Albă, pe premierul spaniol Pedro Sanchez, a anunţat miercuri purtătoarea sa de cuvânt, potrivit Agerpres.

Discuţiile se vor axa în special pe susţinerea Ucrainei în faţa invaziei ruse, sancţiunile impuse de Occident Rusiei, schimbările climatice şi pe cooperarea cu ţările din America Latină şi Caraibe, a precizat Karine Jean-Pierre în cadrul unei conferinţe de presă..

Karine Jean-Pierre a subliniat că această vizită va avea loc cu puţin timp înainte ca Spania să preia, la 1 iulie, preşedinţia rotativă a Uniunii Europene timp de şase luni. Pentru președinția Consiliului nu se organizează alegeri. Statele membre care dețin președinția lucrează împreună îndeaproape în grupuri de trei, denumite „triouri”. Acest sistem a fost introdus de Tratatul de la Lisabona în 2009. Trioul stabilește obiective pe termen lung și pregătește o agendă comună, determinând subiectele și aspectele majore care vor fi abordate de Consiliu pe o perioadă de 18 luni. Pe baza acestui program, fiecare dintre cele trei țări își pregătește propriul său program, mai detaliat, pentru șase luni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel