Când scăpăm de vremea rece. Elena Mateescu, ANM: Minimele vor fi în creștere

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Elena Mateescu, directorul ANM, a spus când vom scăpa de ploi și vremea rece.

Au fost câteva zile cu temperaturi scăzute, sub normalul perioadei, dar și cu ploi abundente în cea mai mare parte a țării. Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a transmis prognoza actualizată și a vorbit despre cum va fi vremea în zilele următoare.

”De la o zi la alta, elementele de interes din punct de vedere meteorologic vor fi valorile termice, care vor crește față de ultimele 24 de ore. Dacă la această oră cel mai cald este la Calafat, doar 29 de grade, de mâine temperaturile vor fi până la valori cuprinse între 32-33 de grade, loal în sudul, vestul și estul țării, caracterizând o vreme chiar călduroasă”, a declarat Elena Mateescu, directorul Administrație Naționale de Meteorologie la România TV.

Zile caniculare și nopți tropicale

Potrivit directorului ANM, de la finalul acestei săptămâni revenim la temperaturile crescute, care se află la pragul caniculei. 

”De sâmbătă ne apropiem de pragul unei zile de caniculă, cu 34-35 de grade Celsius și nu în ultimul rând, duminică, același ecart, de 28, chiar mai mare, 28-36 de grade, pentru ca debutul săptămânii viitoare să caracterizeze din nou o vreme caniculară, în partea de vest, sud, local în estul țării și cu disconfort termic ridicat, deoarece temperaturile pot depăși 35-36 de grade, mai ales în partea de vest, sud-vest a țării.

Vorbim și de nopți tropicale, pentru că și minimele vor fi în creștere, până la valori de 22-23 de grade, exceptând posibil valori mai coborâte în zonele depresionare din estul Transilvaniei, a declarat Elena Mateescu, directorul Administrație Naționale de Meteorologie la România TV.

Se restrânge zona averselor

”Din punct de vedere pluviometric, vorbim mâine de o probabilitate mai mare de a mai consemna averse la nivel local în zona montană și submontană, dar în partea de nord, nord-est și centru a țării, după care elementul meteorologic de interes să rămână regimul de temperatură”, a mai spus directorul ANM.

Citește și: A plouat într-o zi cât într-o lună, dar totuși e secetă. Florinela Georgescu (ANM), explicații

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel