Când se încălzește vremea. Elena Mateescu (ANM): Valorile de temperaturi vor crește semnificativ / Posibil să înregistrăm chiar peste 16-17 grade

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @jannoon028
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @jannoon028

Elena Mateescu, director ANM, a intervenit telefonic la Antena3 CNN unde a oferit prognoza meteo pentru această perioadă. 

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a oferit ultimele date despre vreme. Potrivit acesteia, temperaturile vor crește începând de duminică. 

„În următoarele zile, cel puțin până sâmbătă, vorbim de mici variații ale valorilor termice de la o zi la alta. La nivelul maximelor vorbim de limite în general cuprinse între 4 până la 10-12 grade, cu cele mai ridicate valori în special în partea sud-vest, sud, a țării. Inclusiv în Capitală vorbim de maxime în jurul a 9-10 grade Celsius.

Mai cresc și minimele în următoarele nopți și dimineți. Deja vorbim de valori de -6 până la cel mult 1-2 grade Celsius, deja valori pozitive. -3, -2 grade doar în Capitală.

De duminică, valorile de temperaturi vor crește semnificativ și vor fi cu mult peste cele normale pentru o prima decadă a unei luni februarie în țara noastră, pentru  că vorbim de maxime de 4 până la 12 grade, minime și ele, luni dimineață, între -2 până la 6 grade.

Săptămâna viitoare temperaturile vor ajunge la nivelul  maximelor în întreaga țară, între 8 și 16, 17 grade. Inclusiv în București, o maximă în jurul valorii de 15-16 grade. Posibil spre finalul săptămânii, de asemenea, să înregistrăm chiar peste 16-17 grade în sudul extrem. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel