Când se modifică plafonul peste care se impozitează pensiile. Premierul Ciolacu a făcut anunțul

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Află în articol ce declarații a făcut premierul României, Marcel Ciolacu, despre plafonul peste care se impozitează pensiile.

Marcel Ciolacu a declarat că odată cu recalcularea pensiilor, din data de 1 septembrie, plafonul peste care se impozitează pensiile se va modifica și el. În prezent pragul este de 2000 de lei.

Întrebat dacă s-a făcut analiza cu privire la impozitarea pensiilor peste 2.000 de lei și dacă aceste pensii vor mai fi impozitate, Ciolacu a spus:

„La un moment dat cineva a decis, pe anumiţi indicatori presupun, ca peste plafonul de 2.000 să fie o impozitare. Între timp ştim foarte bine că nivelul de trai s-a scumpit, au existat anumite indexări, deci, cu alte cuvinte, trebuie să existe o corecţie şi la plafon astfel încât raportarea la puterea de cumpărare a celor 2.000 de lei ... Trebuie să faci o nouă raportare, să vezi care este nominal pragul de unde începe să crească. E normal să o facem concomitent cu recalcularea pensiilor modificarea acestui prag”.

În prezent, pensiile sub 2.000 de lei nu sunt impozitate. Impozitul este de 10% din diferenţa ce depăşeşte 2.000 de lei. De exemplu, o pensie de 2.800 de lei este impozitată cu 80 de lei, explică Agerpres.

Citește și: Există riscul plafonării de pensii și salarii? Marcel Ciolacu: Vom avea o nouă reformă fiscală în care se vor așeza lucrurile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel