Când se termină războiul cu Rusia. Zelenski: Cred că știm, dar nu vă putem spune. Întrebați-l pe Trump

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lăsat de înțeles că serviciile secrete de la Kiev au o idee legată de finalitatea războiului cu Rusia.

Întrebat când se va termina războiul dintre Rusia și Ucraina, în cadrul unui interviu difuzat pe Digi 24, Volodimir Zelenski a răspuns:

„Acest război din Ucraina? Ei bine... nu vă pot spune cu exactitate data. Nu cred că cineva poate spune asta. Cred că nimeni, poate doar Trump ar putea să spună. El știe, vedeți? Poate asta ar trebui să-l întrebați pe Trump (aluzie la „profețiile” fostului președinte american). 

Știu că suntem într-un contraatac, știm că Rusia va părăsi teritoriile noastre. Nu știm când se va termina, e singurul răspuns pe care vi-l pot da acum. Cred că știu când, dar nu pot să vă spun și vouă asta. Sperăm că știm deja (răspunsul)”.

George Friedman (Geopolitical Features): Războiul din Ucraina s-a terminat, dar nimeni nu ştie cum să oprească lupta

George Friedman, fondatorul companiei de analiză şi geopolitică Geopolitical Features, a scris zilele trecute, într-un editorial, că războiul din Ucriana s-a terminat deja, însă nici o parte nu ştie cum să oprească lupta. 

"A trecut peste un an şi jumătate decât Rusia a lansat atacul asupra Ucrainei. Războiul nu a mers aşa cum se aşteptau ruşii, decât dacă au plănuit să lupte peste un an, să piardă mii de oameni şi să nu fie într-o poziţie în care să îi zdrobească pe ucraineni. Ruşii s-au aşteptat la un război de scurtă durată, în care să zdrobească armata ucraineană şi voinţa soldaţilor. Ştiau că, dacă nu le va ieşi planul, americanii vor ajuta cu arme Ucraina şi vor risca un altfel de conflict. 

Ucraina îşi apără teritoriul, aşa că moralul este ridicat. Misiunea Ucrainei a fost să forţeze Rusia să se retragă dincolo de graniţe. Prima ei strategie s-a bazat pe agilitate, pe mobilizarea unor unităţi mici pentru a lovi forţele ruseşti lente. Dar ruşii s-au retras în poziţii defensive, cu arme importante, aşa că strategia asta a Ucrainei s-a dovedit mai puţin eficientă. Numărul mare de arme americane şi din partea NATO care au ajuns în Ucraina au provocat victime atât pe poziţiile defensive, cât şi pe cele ofensive", a scris George Friedman pe site-ul său. 

„SUA şi-a atins scopul, în timp ce Rusia şi Ucraina nu au făcut-o, şi nici nu o vor face. Ucraina este acum divizată, dar o parte suficientă din ea este intactă, astfel încât se poate clama victoria, în timp ce Rusia s-a mutat un pic peste graniţă, suficient pentru a clama o victorie mică. Ambele părţi ar putea cere încheierea războiului din motive umanitare. 

Doar că e o problemă. Niciun astfel de sfârşit al războiului nu poate fi mulţumitor pentru vreo parte, întrucât ambele au pierdut extrem de mulţi oameni. Un lucru este clar. Toată lumea a pierdut în acest război, deci şi cei doi lideri. De asta pacea inevitabilă va fi amânată", a concluzionat editorialistul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel