Când se vor mări salariile profesorilor. Premierul Marcel Ciolacu: Am ajuns la o înțelegere. Este o ofertă cât se poate de respectuoasă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Premierul Marcel Ciolacu a spus ce se va întâmpla cu salariile profesorilor, după discuțiile din această seară.

"Eu cred că am închis lucrurile, în linii mari. Va fi un buget record pentru Educaţie, respectiv 4,1% din PIB. Ce mă bucură foarte mult este că am acoperit toate palierele", a spus Marcel Ciolacu..

"În ceea ce priveşte salariile profesorilor, ne-am ţinut promisiunea. Au înţeles şi dânşii exact marjele în care ne putem încadra. Oricum, este un salt spectaculos. Acum vor rămâne reforma şi cerinţele noastre, ale părinţilor în ceea ce priveşte educaţia", a mai spus premierul, la Digi 24.

Creștere de 13% în ianuarie, 7% la sfârşitul lunii iunie?

"Urmează să închidem cu sindicatele. Nu ştiu dacă dânşii au anunţat public, dar am ajuns la o înţelegere. Propunerea ar fi la început de iunie, ceea ce este foarte corect.Din punctul meu de vedere, este o ofertă cât se poate de respectuoasă faţă de categoria pe care o reprezintă, cât se poate de corectă în acest moment, ţinând cont de salarizarea foarte joasă pe care o aveau. În momentul acesta, cu adevărat porneşte o reforma în învăţământ", a declarat Marcel Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel