Când se vor ocupa medicii de pacienții cu nevoie urgentă de operații? GCS răspunde

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa: Agerpres
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa: Agerpres

Grupul de Comunicare Strategică a răspuns celor mai arzătoare întrebări în plină pandemie de COVID-19.

Din cauza ordonanțelor militare toate spitalele se ocupă în momentul actual doar de oamenii infectați cu Coronavirus. Întrebarea mea este când anume se vor putea ocupa din nou cadrele medicale de ceilalți pacienți care au nevoie urgentă de operații, de tratamente oncologice?

Iată răspunsul Grupului de Comunicare Strategică


"Departamentul pentru Situații de Urgență a dat publicității miercuri, 8 aprilie a.c., o serie de clarificări cu privire la aplicarea ordinului privind suspendarea intervențiilor chirurgicale, precum și a altor tratamente și investigații chirurgicale, explicând foarte clar că interdicțiile nu sunt aplicabile în mod absolut și automat ci pe baza analizei medicului curant de specialitate, care să justifice:

- necesitatea internării pacienților, pentru asistența spitalicească acordată în spitalele publice și private sau
- necesitatea realizării consultațiilor sau a tratamentelor în ambulatoriu, în unitățile publice sau private care acordă asistență medicală ambulatorie.

Căror pacienți nu se aplică interdicțiile

"Spre exemplu, interdicțiile nu se aplică pacientelor însărcinate sau persoanelor care necesită tratament oncologic și care au nevoie de controale periodice ambulatorii obligatorii pentru monitorizare și investigații, și care beneficiază în continuare de asistență medicală, indiferent de sistemul public sau privat ales.

În concluzie, se suspendă doar acele activități medicale, consulturi sau tratamente care nu sunt obligatorii și care pot fi reprogramate. Decizia amânării este luată pe baza analizei medicului curant de specialitate. Pentru fiecare pacient internat în spital sau consultat în ambulatoriu va trebui să existe o documentație medicală care să justifice, în mod obiectiv, necesitatea realizării actului medical, atât în cadrul unităților spitalicești cu internare. cât și în cazul structurilor ambulatorii.

Textul clarificărilor îl găsiți integral pe pagina de Facebook a DSU, accesând linkul următor:

https://www.facebook.com/392141704280840/posts/1509514459210220/", au adăugat ei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel