Când ştii că e momentul să schimbi produsele de machiaj şi cum le poţi refolosi pe cele expirate

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Ştiai că, în anumite situaţii, unele produse cosmetice se pot deteriora înainte de data de expirare. Principalul vinovat este aerul. Cu cât este deschis de mai multe ori, cu atât se oxidează mai repede. Află când e timpul să le arunci din materialul de mai jos!

E bine să ştii când îţi expiră produsele de makeup.  Acestea trebuie aruncate şi înlocuite chiar înainte ca data inscripţionată pe ele. Dacă vei continua să le foloseşti, te poţi confrunta cu alergii, uscăciune, erupții, infecţii sau iritații ale pielii. Iată câteva semne care îţi spun că e timpul să scapi de fardurile vechi:

Au un miros ciudat

Pe măsură ce timpul de la prima deschidere se prelungeşte, orice produs parfumat începe să-și piardă mirosul plăcut. În schimb, dacă emană un miros ciudat, mai ales dacă este un produs fără parfum, este mai bine să-l înlocuieşti. Pentru a evita situaţia de a arunca o cantitate mare de produs, alege recipiente mici, mai ales dacă ştii că nu foloseşti prea des sau prea mult.

Şi-au schimbat consistența

În cazul în care unul dintre produsele tale cosmetice începe să se usuce sau pare umed, lipicios sau s-a încreţit, este posibil ca ingredientele să înceapă să se separe vizibil. Toate acestea sunt semne că este timpul să-l schimbi. Fondurile de ten lichide tind să devină mai groase. Uscarea este, de asemenea, frecventă la rimel şi creion lichid pentru ochi.

S-au decolorat

Orice semn de decolorare şi orice modificare a mirosului sau a texturii indică faptul că produsele nu mai trebuie folosite. La unele produse, ca fardul de ochi, de obraz sau creionul dermatograf, schimbarea culorii este evidentă. Este mai dificil să observi ceva diferit la o cremă hidratantă sau la un ser. De aceea, este important să acorzi un moment pentru a observa orice modificare de culoare înainte de a aplica produsul. O cremă albă poate căpăta dintr-odată o nuanță gălbuie, roz sau chiar puțin maro.

Ce poți face cu produsele care au expirat

Loțiune tonică sau toner

Ți-a expirat loțiunea tonică până să reușești să o termini? Stai liniștită, află că o poți folosi în siguranță pentru a șterge suprafețele cum ar fi telefonul mobil sau tastatura, folosind o dischetă demachiantă sau o bucată de vată. Loțiunea tonică are un puternic efect antibacterian.

Ulei de corp, ulei facial sau ulei de păr

Știai că… dacă pui câteva picături de ulei cosmetic pe o lavetă și ștergi chiuveta din baie, acesta va preveni petele de săpun și calcarul? Totuși, noi recomandăm ca după aplicare excesul de ulei să fie șters cu un prosop de bucătărie.

Lac de unghii

Ți s-a întâmplat vreodată să cumperi un lac de unghii care să expire pentru că nu l-ai folosit? Nu îl arunca. Până și acesta poate fi extrem de folositor în gospodărie. Spre exemplu, poți repara anumite obiecte zgâriate, precum rama ochelarilor sau mobila. În cazul în care ești la birou și ți-ai agățat din greșeală ciorapii fini, poți aplica puțină ojă transparentă pentru a împiedica extinderea rupturii.

Demachiant

Demachiantul este folosit pentru a înlătura machiajul sau pentru a curăța tenul de impurități, însă mai poate fi utilizat și pentru a preveni murdăria. De exemplu, poți elimina petele de fond de ten sau rujul de pe haine, sau poți șterge cu ușurință lipiciul de la etichete sau stickere.

Fixativ de păr

Ai un animăluț de companie care, de obicei, lasă păr peste tot, inclusiv pe haine? Aplică niște fixativ pe un prosop, după care freacă hainele pline de păr. Rezultatele te vor uimi. Poți aplica fixativ și peste ciorapii fini, pentru a-i împiedica să alunece de pe picior. În plus, ştiai că baloanele pe care aplici fixativ rămân umflate mai mult timp?

Ruj

Dacă ai mai multe nuanțe de ruj de care te-ai plictisit, sau dacă sunt pe cale să se termine, le poți topi într-o oală pentru a le combina și pentru a obține o nouă culoare. De asemenea, dacă ai un tatuaj de care te-ai plictisit sau pur și simplu vrei să îl ascunzi, acoperă-l cu un ruj roșu, lasă zona să se usuce, după care aplică un fond de ten potrivit.

Creion de ochi sau sprâncene

Poți folosi creionul dermatograf maro sau negru pentru a acoperi micile zgârieturi de pe mesele de lemn, de pe parchet sau lambriuri.

Acetonă

Acetona are un efect puternic degresant, fiind, în plus, și un bun dizolvant. Dacă ți s-a întărit oja preferată, toarnă puțină acetonă în sticluță, după care agită puternic. Acetona poate fi utilizată și pentru a înlătura petele de pe porțelan.

Pasta și periuța de dinți

Pasta de dinți poate fi folosită în mai multe scopuri, nu doar pentru îngrijirea orală. Având o putere mare de curățare, poți folosi pasta de dinți pentru a curăța chiuveta din inox. Pasta de dinți mai poate fi utilizată pentru a curăța obiectele din argint. Mai mult decât atât, dacă ți-a ieșit un coș care îți dă bătăi de cap, pune puțină pastă de dinți pe el, iar în decurs de câteva ore el se va usca. Folosește pasta de dinți şi periuţa pentru a curăța partea alba a tenișilor. Vei fi uimită de rezultat. Dacă ai o periuță de dinți care nu îți mai trebuie, folosește-o pentru a curăța peria de păr, lucrurile mici sau în locurile greu accesibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel