Unele persoane nu pot funcționa bine dacă nu își încep ziua cu o ceașcă de cafea.
Un specialist neurolog susține că această băutură nu are efect maxim când este consumată la prima ora.
Cafeaua este eficientă dacă este băută între orele 9.30 și 11.00.
Motivul
Potrivit dr. Steven Miller, neurolog la Universitatea de Științe Medicale din Maryland, cafeaua este bine să fie consumată atunci când nivelul de cortizol din organism este scăzut, deoarece cofeina interacționează cu acest hormon.
Conform specialistului, persoanele care-și beau cafeaua atunci când nivelul de cortizol este crescut, adică între 8-9, dezvoltă toleranță la cofeină, făcând-o mai puțin eficientă.
Când trebuie evitată
Mai mult, potrivit teoriei specialistului american, cafeaua trebuie evitată în jurul prânzului și între orele 17.30 - 18.30, atunci când se înregistrează vârfuri ale nivelului de cortizol.
"Unul dintre principiile cheie ale farmacologiei este acela de a folosi un medicament atunci când este necesar. Altfel putem dezvoltă toleranță la acel produs, indiferent de doză administrată", a completat doctorul Miller, scrie bzi.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu