Când trebuie să despodobești bradul de Crăciun dacă vrei să ai noroc tot anul

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Află în articol când trebuie să despodobești bradul de Crăciun dacă vrei să ai noroc tot anul.

Chiar dacă sărbătorile încă nu s-au terminat, s-ar putea să vrei să începi deja să despodobești bradul, asta dacă l-ai cumpărat cu mult timp înainte de Crăciun, iar acele au început deja să îi cadă. Dar înainte de a începe să faci asta, află că există o anumită dată pe care ar trebui să o ai în vedere.

Sperăm că încă te bucuri de copacul tău în toată gloria lui, dar dacă l-ai ridicat din noiembrie, s-ar putea să te gândești să-l dai jos. Cele 12 zile de Crăciun despre care ați auzit atât de mult vorbindu-se au început de fapt abia pe 25 decembrie, așa că, în ceea ce privește obiceiul, mai aveți o mulțime de zile să vă bucurați de atmosfera de sărbătoare, scrie livingetc.com.

Conform tradiției, se spune că demontarea decorațiunilor de Crăciun înainte sau după această dată aduce ghinion, așa că, dacă doriți să începeți anul 2024 cu noroc, s-ar putea să doriți să mai așteptați puțin. Iată de ce.

Când trebuie să despodobești bradul de Crăciun dacă vrei să ai noroc tot anul

Dacă ținem cont de tradiții, perioada pentru a-ți da jos bradul de Crăciun - precum și toate celelalte decorațiuni - este de fapt destul de mică.

"În general, regula de bază este să-ți dai jos bradul și decorațiunile cândva după 5 sau 6 ianuarie, pentru a respecta cele douăsprezece nopți de Crăciun", explică Chenise Hinds, designer de interior și animator la Momooze.

Ea continuă, totuși, subliniind că multe familii fac excepție de la această regulă, mai ales dacă au copii care nu sunt tocmai pregătiți să-și ia rămas bun de la bradul de Crăciun la acea dată.

"Cel mai important lucru este să faci ceea ce se simte bine pentru familia ta", spune ea. 

A douăsprezecea noapte


Dacă doriți să evitați orice ghinion înainte de începerea Anului Nou, totuși, ar trebui să vă abțineți și să nu despodobiți bradul înainte de 5-6 ianuarie. Practica veche de secole se concentrează în jurul celor 12 nopți de Crăciun. Astfel, dacă doriți niște îndrumări despre când să dați jos decorațiunile de Crăciun, a douăsprezecea noapte este o idee bună de adoptat.

"Tradiția celei de-a douăsprezecea noapte provine din sărbătoarea creștină a Bobotezei, care marchează vizita magilor la pruncul Isus. Pentru mulți creștini, a douăsprezecea noapte este oficiată pe 5 sau 6 ianuarie, în funcție de biserică", explică Chenise. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel