Când va beneficia România de gazele extrase din Marea Neagră

Ciprian Alic, director al Departamentului Fonduri Europene și Relații Internaționale din cadrul Transgaz, a oferit, marți, detalii importante despre gazoductul ca va aduce gazele din Marea Neagră.

Gazoductul va aduce gazele din Marea Neagră începând cu 2019-2020, va costa 255 de milioane de euro și va avea o lungime de circa 250 de kilometri.

"Trebuie ca proiectul privind transportul gazelor naturale din Marea Neagră să fie gata până în 2019-2020, când începe exploatarea resurselor din Mare. Conducta de interconectare la sistemul național va costa circa 255 de milioane de euro și va avea o lungime de 250 de kilometri", a explicat Ciprian Alic, citat de Agerpres.

Vezi și: Șeful Gazprom, analiza situației din UE și o promisiune

Conform acestuia, mai departe, gazele din Marea Neagră vor putea ajunge în Bulgaria și Ungaria.

El a amintit și de proiectul de conducte care se dorește a fi o alternativă la fostul proiect Nabucco.

"Va fi un sistem de conducte care va uni Bulgaria, România, Ungaria și Austria. Va fi o continuare a fostului proiect Nabucco. Vrem să accesăm bani europeni, dar vom depune un proiect comun semnat de toate aceste țări", a mai spus oficialul Transgaz.

Gazele din Marea Neagră, preluate în sistemul național

La finele lunii mai, ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat că OMV Petrom și ExxonMobil au semnat împreună cu Transgaz, transportatorul național de gaze, un acord privind preluarea gazelor din Marea Neagră în sistemul național.

Vezi și: Petrom, Exxon şi Transgaz, acord pentru transportul gazelor din Marea Neagră

"Există un acord semnat săptămâna trecută. Departamentul pentru Energie nu este parte din această înțelegere, nu există nicio obligație a statului. Este un acord scris privind intrarea gazelor produse în Marea Neagră în sistemul de transport românesc, ceea ce este perfect normal', a transmis Răzvan Nicolescu.

Americanii de la ExxonMobil și OMV Petrom colaborează pentru explorarea perimetrului de mare adâncime Neptun din Marea Neagră, unde producția de gaze este estimată pentru anul 2019.

Citește și: Dependența Europei de gazul Rusiei, într-un singur grafic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel