Când va fi audiată Roxana Mînzatu pentru funcția de comisar european. Anunțul Robertei Metsola

Inquam Photos / Virgil Simonescu
Inquam Photos / Virgil Simonescu

Roberta Metsola a spus când va avea loc audierea noilor comisari-desemnați în comisiile Parlamentului European, printre care și Roxana Mânzatu.

Citește și - Roxana Mînzatu, prima reacție oferită DC News după ce a fost nominalizată comisar european de Marcel Ciolacu

Audierile noilor comisari-desemnaţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului European vor avea loc între 4 şi 12 noiembrie, a anunţat miercuri, pe reţeaua de socializare X, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola. ”Cu un mandat dat de cetăţenii europeni, eurodeputaţii vor întreba, evalua, examina minuţios şi vota. Aceasta este democraţia europeană”, a scris Metsola pe contul ei de pe platforma X.

Când va fi programul detaliat al audierilor

Roberta Metsola a făcut acest anunţ după o reuniune a Conferinţei Preşedinţilor de miercuri şi calendarul audierilor va duce cel mai probabil la o instalare a noii Comisii la începutul lui decembrie, scrie AFP. Programul detaliat al audierilor ar urma să fie hotărât la următoarea şedinţă a Conferinţei Preşedinţilor, potrivit unui comunicat al PE.

Ursula von der Leyen a anunţat pe data de 17 septembrie 2024 membrii conveniţi cu statele membre ai noii Comisii Europene. Reprezentanta României, Roxana Mînzatu, a fost desemnată vicepreşedinte executiv pentru Competenţe şi Educaţie, Locuri de Muncă şi drepturi sociale. Potrivit France Presse, Ursula von der Leyen şi-ar fi dorit ca noul colegiu de comisari să îşi intre în atribuţii la începutul lui noiembrie, însă aşteptările ei au fost prea optimiste.

Ce examinează Comisia pentru afaceri juridice înainte de audieri

Înainte de audieri, Comisia pentru afaceri juridice examinează declaraţiile de interese ale comisarilor desemnaţi cu scopul de a depista eventuale conflicte de interese. În funcţie de portofoliu, comisarul-desemnat poate fi evaluat de o comisie sau de mai multe. Audierile de trei-patru ore vor fi urmate de întâlniri în care preşedintele comisiei abilitate va vorbi cu coordonatorii grupurilor politice dacă respectivul comisar-desemnat este calificat pentru portofoliul primit.

Odată audierile încheiate, Conferinţa Preşedinţilor de Comisii va evalua rezultatele audierilor şi va înainta concluziile Conferinţei Preşedinţilor. Acest for va efectua la rândul său evaluarea finală şi va decide dacă să încheie sau nu audierile. După ce audierile se încheie, preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen îşi va prezenta echipa de comisari şi programul în plenul PE. Comisia Europeană trebuie aprobată cu o majoritate de voturi de Parlamentul European şi ulterior numită oficial de Consiliul European, cu majoritate calificată, notează Agerpres.

Citește și - Directivele primite de Roxana Mînzatu, desemnată vicepreședinte executiv al Comisiei Europene, din partea Ursulei von der Leyen

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel