Lista finală cu toţi cei care au fost admişi în cele 10.000 de proiecte care vor fi finanţate anul acesta prin programul Start-Up Nation va fi publicată pe data de 15 iulie, deja până la acest moment fiind semnate peste 4.000 de contracte, a declarat, luni, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea.
Ministrul a participat la deschiderea oficială a celui de-al doilea magazin Ikea din România, amplasat pe Bulevardul Theodor Pallady din Bucureşti.
'Astăzi, când vorbim, sunt peste 4.000 de contracte deja semnate. Suntem în perioada de clarificări pentru cele aproximativ 1.800 de proiecte care au fost respinse din primele 10.000. Am solicitat clarificări, am şi primit foarte multe dintre ele, dar procedurile prevedeau un anumit grafic de timp - cinci zile pentru trimiterea respingerii, cinci zile pentru trimiterea clarificărilor, 20 de zile pentru a primi răspunsul la clarificări. Suntem în grafic şi la jumătatea lunii iulie, pe 15 iulie, vom afişa lista finală cu toţi cei care sunt admişi în cele 10.000 de proiecte care vor fi finanţate anul acesta. Repet, peste 4.000 de contracte au fost deja semnate', a spus Oprea.
În acelaşi timp, ministrul de resort a precizat că, în cadrul Programului de internaţionalizare, au fost transmise peste 600 de proiecte în primă sesiune, acestea fiind în analiză , la ora actuală. 'Vom afişa lista finală a celor care au fost selectaţi în această primă etapă', a adăugat oficialul. Aplicaţia pentru înscrierea în programul Start-Up Nation a fost deschisă pe 27 decembrie 2018. Statul îşi propune să finanţeze 10.000 de firme prin acest program.
Alocaţia financiară nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societăţile neplătitoare) aferente proiectului. Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societăţile înfiinţate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producţiei, industriilor creative, serviciilor şi comerţului. Pentru a participa la program, societăţile trebuie să creeze cel puţin un loc de muncă având normă întreagă pe perioadă nedeterminată şi să menţină locul de muncă ocupat cel puţin doi ani după finalizarea implementării proiectului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News