Când va începe instruirea piloţilor militari ucraineni pe avioane de luptă F-16. Un centru de instruire va fi şi în România

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Află în articol când va începe instruirea piloţilor militari ucraineni pe avioane de luptă F-16.

O coaliţie formată din 11 state va începe instruirea piloţilor militari ucraineni pe avioane de luptă F-16 în august în Danemarca, transmite Agerpres. În plus, un centru de instruire va fi creat şi în România, au anunţat marţi oficiali citaţi de Reuters.

VEZI ȘI: Rusia crede că avioanele americane F16 care ajung în Ucraina ar putea fi dotate cu arme nucleare

"Sperăm că vom putea să vedem rezultate la începutul anului viitor", a declarat presei în timpul summitului NATO de la Vilnius ministrul danez al Apărării, Troels Lund Poulsen.

VEZI ȘI: Ucraina ar fi plasat mai multe comenzi de armament în România. Chirieac: Eu nu știu ca țara noastră să mai producă armament performant. Nu s-a investit de 30 de ani

Danemarca şi Olanda conduc eforturile unei coaliţii internaţionale create pentru instruirea piloţilor, susţinerea personalului auxiliar, mentenanţa avioanelor şi în final furnizarea unor aparate F-16 către Ucraina, relatează Agerpres. Reamintim că primele informații despre faptul că o coaliție de țări occidentale considera România drept un posibil loc de antrenament pentru piloții ucraineni pe avioanele de luptă F-16, au apărut în luna iunie.

Atunci, oficiali ai Pentagonului au declarat pentru Politico că grupul "lucrează pentru a negocia un contract pentru a efectua antrenamentul pe aceste aeronave într-un loc din România" și că este probabil că "Lockheed Martin, care construiește F-16, să conducă antrenamentul".

VEZI ȘI: Politico: Occidentul consideră România drept un posibil loc de antrenament pe F-16 pentru piloţii ucraineni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel